FOLLOW US: facebook twitter

Στην δίνη του κορονοϊού η Εθνική μας Επέτειος – Χωρίς παρελάσεις και δοξολογίες ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
Έρημη χθες η Μανωλοπούλου όπου κάθε 25η Μαρτίου σφύζει από ζωή λόγω της παρέλασης

-Πέπλο σιωπής και στην έρημη από κόσμο Ηλεία

Στην «καρδιά» του κορονοϊού βρέθηκε χθες και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και όπως ήταν φυσικό η καραντίνα και  τα περιοριστικά μετρα ματαίωσαν από την πρώτη στιγμή για λόγους δημόσιας υγείας παρελάσεις αλλά και Δοξολογίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά και στην ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας η Εθνική μας επέτειο γιορτάστηκε από τα σπίτια μας και μόνο, πολλοί ένιωσαν την ανάγκη να υψώσουν στο μπαλκόνι τους την ελληνική σημαία για να τιμήσουν τους αγώνες των προγόνων μας αλλά και για να στείλουν μήνυμα ότι η χώρα μας αντέχει και θα πολεμήσει σθεναρά για να μην  «υποδουλωθεί»  σε αυτόν τον νέο εχθρό!

Άλλωστε και ο  δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος στο μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο τονισε μεταξύ άλλων ότι «Η 25η Μαρτίου συμβολίζει την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων από το Τουρκικό ζυγό και αυτή τη φορά μας στέλνει το μήνυμα μιας νέας απελευθέρωσης. Μιας απελευθέρωσης από τα χρήματα, τη κοινωνία του υλικού πολιτισμού και τα κέρδη. Πάνω απ’ όλα υπάρχει ο άνθρωπος. Και τώρα, είναι η ευκαιρία, μέσα από τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, να βρει ο άνθρωπος και η κοινωνία το δρόμο της. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για όλο τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι η σειρά της κοινωνίας να απαντήσει με τη στάση της…»

Πέπλο σιωπής απλώθηκε και στην Αμαλιάδα

Οι δρόμοι του Πύργου ήταν χθες άδειοι  και η οδός Μανωλοπούλου όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα έσφυζε από ζωή την ώρα της παρέλασης, ήταν απολύτως έρημη! Πρωτόγνωρες εικόνες, πρωτογνωρες συνθήκες αλλά απαραίτητες για να μπορέσουμε ευελπιστούμε σύντομα,  να συνεχίσουμε τη ζωή μας μακριά από τον εφιάλτη του κορονοϊού. Το ίδιο έρημες ήταν και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ηλείας και οι κεντρικοί δρόμοι οπου γινόταν οι παρελάσεις, στην Αμαλιάδα, την Γαστούνη, τη Ζαχάρω, τα Λεχαινά, την Ολυμπία, την Κρέστενα. Στις 12 το μεσημέρι πάνω απο την Ηλεία έσκισαν την σιωπή μαχητικά αεροπλάνα που πέταξαν από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας, ενώ υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών έγιναν σχεδόν πάνω από ολόκληρη τη χώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για flag of the united states
Ελάχιστα λεπτά διήρκεσε χθες στην Αθήνα έξω από την Βουλή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου-Φωτογραφία Τατιάνα Μπόλαρη-Eurokinissi

Αποτέλεσμα εικόνας για performance

Λίγα λεπτά διήρκεσε και στην Αθήνα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Αλλά και στην Αθήνα, η τελετή για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου έξω από την Βουλή, κράτησε λίγα λεπτά, χωρίς παρελάσεις και Δοξολογίες.

Στις 11 το πρωί κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, η η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Όλοι τους βρίσκονταν σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατ. Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος