FOLLOW US: facebook twitter

Στην απόχη της…αποχής

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βλέπω μια ανησυχία στα κόμματα  για τα ποσοστά της αποχής στις ευρωεκλογές. Γιατί, παρά τα αλαζονικά ταρατατζούμ ότι «είμαστε πρώτοι και μας βλέπουν με τα κιάλια», τα πράγματα δεν είναι και τόσο δεδομένα, απ’ ό,τι φαίνεται.
Η πρόσφατη έρευνα της MRB είχε μια ερώτηση για τα κριτήρια που θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Το 32,7% προτάσσει τη σταθερότητα, ενώ το 60,3% θέλει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας. Από τη μία πλευρά το 32,7% εμφανίζεται ως βάση για το κυβερνών κόμμα, από την άλλη είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό όσων θέλουν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, ακόμη και αν έχουν ψηφίσει Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 27% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. δηλώνει πως θα ψηφίσει με κριτήριο τη δυσαρέσκεια.

Πάντως, τον φόβο της αποχής φανέρωσε και ο πρωθυπουργός  λέγοντας ότι «η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στις ευρωεκλογές». Είπε και άλλα, όπως π.χ. ότι «πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους», αλλά δεν κατάλαβα αν εννοούσε τον Γιώργο Αυτιά, τον Φρέντη Μπελέρη ή κάποιον άλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot