FOLLOW US: facebook twitter

Στην 88η  ΔΕΘ η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και φορείς

Με αφορμή τη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και φορείς ενώ παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα του Σαββάτου.  Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρέθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών ενώ δόθηκε έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το «ευχαριστώ» στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, με κεντρικό θέμα τις στρατηγικές πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, κ. Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν αποφασιστικά κατά την αντιπυρική περίοδο, τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντικές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και έδωσαν την δύσκολη μάχη στο πεδίο, τους οποίους ευχαρίστησε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αποτελεσματική τους δράση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Όπως υπογράμμισε η κα. Αυγερινοπούλου, η συμβολή τους στην διαρκή προσπάθεια για την προάσπιση της χώρας μας έναντι της κλιματικής κρίσης, είναι καθοριστική.

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Γ.Ν Ηλείας

Επισκεπτόμενη το περίπτερο του Υπουργείο Υγείας, που συγκέντρωσε όλους τους εποπτευόμενους από αυτό Οργανισμούς, η Βουλευτής Ηλείας μίλησε με στελέχη του Υπουργείου για την μετάβαση του ΕΣΥ στη νέα εποχή, τον εκσυγχρονισμό των  υποδομών και την  αναβάθμιση των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό μάλιστα των αλλαγών που γίνονται στον κρίσιμο αυτό τομέα, είναι και η υπογραφή στους χώρους της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο περίπτερο του ΤΑΙΠΕΔ έξι συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 9.057.297,55 ευρώ, μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Συνεργασία με Π.Ο.Υ για την δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ). Το θέμα που κυριάρχησε, ήταν η πρόταση που έχει καταθέσει στον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Ηλεία Βουλευτής, για τη δημιουργία μονάδας ημερήσιας φροντίδας και ανακούφισης ογκολογικών ασθενών στην Ηλεία, με στόχο να παρέχει φροντίδα σε δεκάδες ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Η θετική ανταπόκριση του Υπουργού σε αυτή την πρόταση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα ανακουφίσει τους ογκολογικούς ασθενείς προσφέροντας σειρά υπηρεσιών εντός του Νομού, χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή τους στην Πάτρα. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο η Ηλεία Βουλευτής επιδιώκει συστηματικά και ανταποκρίνεται και στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας, η ποιότητα ζωής των οποίων θα αναβαθμιστεί με την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών και την στήριξη τόσο των ίδιων των ασθενών όσο και των οικείων τους.

Κατά την διάρκεια συνάντησής της με εκπροσώπους του Π.Ο.Υ συζητήθηκε επίσης η πρότασή της για δυνατότητα δημιουργίας, σε δεύτερο στάδιο, Hospice, δηλαδή ξενώνα που θα παρέχει φροντίδα σε ασθενείς, στο πλαίσιο των στρατηγικών που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό. Πρόκειται για ιατρικά διαχειριζόμενο πρόγραμμα υπηρεσιών, με αρχές και κανόνες λειτουργίας, που θα εξασφαλίζουν στους ασθενείς την απαιτούμενη φροντίδας κι στήριξη, καθώς όπως τόνισε, κοινός στόχος είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση

Σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής συζήτησε μαζί του τα επενδυτικά εγχειρήματα σε ζητήματα ενέργειας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Βόρεια Ελλάδα, έργα που αποτελούν απόδειξη της κομβικής θέσης που κατέχει η πατρίδα μας, η οποία αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό κέντρο όσον την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.

Με την νέα γενιά

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 88η ΔΕΘ, ανταποκρίθηκε εξάλλου στην πρόκληση της ΟΝΝΕΔ,  για συνάντηση νεολαίων και στελεχών το βράδυ της Παρασκευής. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία της με την νέα γενιά, η κα. Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε και το περίπτερο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, του διεθνούς οργανισμού που υποστηρίζει ελληνογερμανικές συναντήσεις νέων και ανταλλαγές επαγγελματιών της εργασίας με τη νεολαία. Η Βουλευτής Ηλείας τους συνεχάρη για τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να έρθουν σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα και να συμβάλουν έτσι στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση ανάλογου προγράμματος με την συμμετοχή νέων από την Ηλεία, προκειμένου να στηριχθούν οι διμερείς σχέσεις και να αναπτυχθούν από κοινού δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, ανταλλαγές επαγγελματιών, πρακτική άσκηση, παρακολούθηση θέσεων εργασίας και δραστηριότητες μικρής εμβέλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot