FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή το νομοσχέδιο Γκάγκα – Δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους εργαζομένους του ΕΣΥ

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Γιατροί του ΕΣΥ θα απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ιδιώτες στο ΕΣΥ. Με το ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπονται και αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών του ΕΣΥ.

Χωρίς αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 10 κατατέθηκε, τελικά, αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το σχέδιο νόμου Γκάγκα, με το οποίο αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), οι οποίες μέχρι σήμερα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από ιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος.

Αφετέρου θεσπίζεται η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας.

Παράλληλα για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς ιατρούς υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ή αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος