FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Ηλεία: Ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία Καλαματιανού μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Πρωινής»

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Στη Βουλή φέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων του ΕΚΑΒ Ηλείας, που είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ η «Πρωινή», καθώς χθες κατατέθηκε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, από 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία ανήκει προφανώς στον βουλευτής Ηλείας, Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος είναι ο πρώτος βουλευτής που υπογράφει την ερώτηση στο σχετικό έγγραφο.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, έχουν άμεσοαντίκτυπο στο ΕΚΑΒ του νομού Ηλείας, διότι εν μέσω του δεύτερου κύματος κορονοϊού πουαντιμετωπίζει η χώρα, η κατάσταση γίνεται δραματική, καθώς, τα προβλήματα όλο καιδιογκώνονται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι βουλευτές, ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Ηλεία από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξυπηρετείται από το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρα, ενώ -όπως καταγγέλλεται-οι συνεννοήσεις γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω ασυρμάτουστην Ηλεία. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η κατάργηση της απευθείας κλήσης του τριψήφιου 166 στο τηλεφωνικόκέντρο του Πύργου έχει εξελιχθεί σε ανασταλτικό παράγοντα για την άμεση επικοινωνία και επέμβαση,ενώ οι διασώστες εκτελούν, συμπληρωματικά, χρέη τηλεφωνητή στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας.

Ταυτόχρονα στηλιτεύουν το γεγονός ότι δεν λειτουργεί κανένα από τα συνολικά έξι ασθενοφόροα που διαθέτει η Ηλεία, με αποτέλεσμα οι ανάγκες του νομού να καλύπτονται από ασθενοφόρα που έχουνπαραχωρηθεί από τον τομέα της Πάτρας.

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται με μόλις τρία ασθενοφόρα ημερησίως, δύο από τα οποία βρίσκονται σε συνεχή κίνησηπρος τα νοσοκομεία της Πάτρας εξαιτίας ελλείψεων ιατρικών ειδικοτήτων, στα νοσοκομεία της περιοχής μας.Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των ασθενοφόρων είναι εξαιρετικά μικρός,για να καλύψει επαρκώς τις απαιτήσεις του νομού. Παράλληλα, ερωτηματικά εγείρονται κατάπόσο γίνεται ορθή συντήρηση στα ασθενοφόρα, που αυτή τη στιγμή επιχειρούν», υπογραμμίζουν οι ερωτώντες βουλευτές και, επικαλούμενοι τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκου για «τραγική κατάσταση» λόγω των οκτώ κρουσμάτων κορονοϊού σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Αχαΐα και στην Αιτωλοκαρνανία, τονίζουν ότι το πλήρωμα δυσκολεύεται να επιτελέσει το έργο του.

την απαραίτητη επάρκεια. Για τον λόγο αυτό ζητούν την επισκευή των παροπλισμένων ασθενοφόρων, την πρόσληψη επιπλέον διασωστών και την πλήρη κάλυψή τους με υγειονομικό υλικό, για εργάζονται απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος