FOLLOW US: facebook twitter

Στη μάχη της πρόληψης από αέρος!

Ημερομηνία: 25-07-2023 | Συντάκτης:

– Στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας των Πτήσεων Επιτήρησης για πυρκαγιές της Αερολέσχης Πύργου

– Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ. της Αερολέσχης


Στη μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Ηλεία ειδικά τις ημέρες που ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και ο νομός βρίσκεται στο “κόκκινο”, έχει μπει δυναμικά η Αερολέσχη Πύργου. Ετσι, με την στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζονται οι Πτήσεις Επιτήρησης –Περιπολίας της Αερολέσχης Πύργου, το σημαντικό έργο της οποίας, στην πρόληψη και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την εκδήλωση πυρκαγιάς, αναγνώρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και τους συνεχάρη, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Θοδωρή Γιαννακούλια και μέλη του Δ.Σ.

Οι πτήσεις επιτήρησης, με ημερήσια διάρκεια 4 ωρών κατά τις ημέρες με πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς Κατηγορίας 4 και 5 (πολύ υψηλή & κατάσταση συναγερμούαντίστοιχα) πραγματοποιούνται εθελοντικά από τα μέλη της Αερολέσχης Πύργου, η οποία έχει υποβάλει αιτήματα για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του κόστους των καυσίμων των αεροσκαφών. Η ανταπόκριση της ΠΔΕ – ΠΕ Ηλείας ήταν άμεση με τον κ.Γιαννόπουλο να ενημερώνει τον πρόεδρο Θ. Γιαννακούλια και τα μέλη του Δ.Σ Παν. Λάττα και Κων. Μπίκο, ότι έχει υπάρξει μέριμνα και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την άμεση στήριξη και κάλυψη μέρους αυτών των δαπανών,μέσω της Πολιτικής Προστασίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν και στον τομέα της πρόληψης. Μάλιστα, αυτή η δράση,έρχεται να ενισχύσειτις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και το έργο που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το προεδρείο της Αερολέσχης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας και τον ενημέρωσε για τις πτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, διάρκειας 30 περίπου ωρών, πάνω από την Ηλεία, την Αχαΐα και – κατόπιν οδηγιών του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας–πάνω από περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και η πυρκαγιά της Σπάρτης. Ο κ.Γιαννόπουλος τους συνεχάρη, τους ευχαρίστησε για την συνδρομή τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν την προσπάθειακαιτις περιπολίες τους για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και φυσικά του φυσικού περιβάλλοντος. Να σημειώσουμε οτι η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ Πύργου είναι η μόνη η οποία έχει δυο έμπειρους πιλότους από πυροσβεστικά Αεροσκάφη , ικανά να δώσουν πληροφορίες στο προσωπικό εδάφους για την κατάσταση της φωτιάς, την κίνηση της και που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος