FOLLOW US: facebook twitter

Στέλιος Κούλογλου: «Είναι αναγκαίο να κατέβει ο κόσμος να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές»

Ημερομηνία: 01-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85609″ img_size=”full”][vc_column_text]

Εντυπωσιακή η παρουσίαση-ομιλία του Στέλιου Κούλογλου στην Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Τους βασικούς λόγους που η ακροδεξιά ενισχύεται στην Ευρώπη, με βασική αιτία την κοινωνική ανισότητα και τις πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και έχουν προκαλέσει την ανασφάλεια και την οργή του κόσμου, με τους ακροδεξιούς να προωθούν μια ατζέντα ενάντια στα δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα των Ευρωπαίων πολιτών, παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου το βράδυ του Σαββάτου στο ασφυκτικά γεμάτο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Ένα κοινό που είχε έρθει από όλη την Ηλεία για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Μια εξαιρετική πραγματικά παρουσίαση από τον χαρισματικό δημοσιογράφο και ερευνητή Στέλιο Κούλογλου που διοργάνωσε η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «“Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» το οποίο και διέθετε δωρεάν σε όλον τον κόσμο, ενώ είναι αναρτημένο και στο διαδίκτυο.  Στόχος βεβαίως της καμπάνιας που κάνει σε όλη την Ελλάδα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να πείσει τους πολίτες και κυρίως τους νέους, να ενδιαφερθούν για την Ευρώπη και να κατέβουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, για να αναστρέψουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ενωμένες την επέλαση αυτή της Ακροδεξιάς.

Μάλιστα ξεκίνησε την ομιλία του με ένα ντοκιμαντέρ που ο ίδιος έχει γυρίσει, με διάφορα στιγμιότυπα που έχει καταγράψει από τις συνεδριάσεις μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο κυρίως με τοποθετήσεις Ακροδεξιών Ευρωβουλευτών που εντυπωσίασαν για την ωμότητά τους, το θράσος τους αλλά και τον μισογυνισμό τους!  «Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η εμπειρία μου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μου λέει ότι σε όλες τις αποφάσεις που κληθήκαμε να ψηφίσουμε τα τελευταία χρόνια, η ακροδεξιά ψήφισε αντίθετα σε κάθε προοδευτικό. Αντίθετα στα δικαιώματα των εργαζομένων, αντίθετα στα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, του περιβάλλοντος. Πρέπει να σας πω ότι μόνο στις χώρες που έχει επικρατήσει, όπως πχ στην Αυστρία, επανήλθε το 12ωρο. Και επίσης, στην Ουγγαρία, που είναι μία άλλη χώρα με ακροδεξιά κυβερνηση, επέβαλαν τον νομό της σκλαβιάς, έναν νομό που προβλέπει 400 ώρες υπερωρίας τον χρόνο και μάλιστα ώρες απλήρωτες!”, εκφράζοντας την ” πολύ μεγάλη ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, να την περιορίσουμε» επισήμανε ο κ. Κούλογλου παραθέτοντας συγκλονιστικά στοιχεία με εντυπωσιακά δυστυχώς ποσοστά ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν φταίει το προσφυγικό –όπως η Μέρκελ είχε επικαλεστεί- αλλά « η βασική αιτία για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη “είναι οι πολιτικές λιτότητας”, συμπληρώνοντας ότι στις σημερινές συνθήκες ο δημαγωγικός λόγος της ακροδεξιάς είναι εύκολο να βρει πρόσφορο έδαφος.

Παράλληλα στο βιβλίο του ο κ. Κούλογλου, έχει συγκεντρώσει βασικές ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και στις οποίες οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν εναντίον κάθε προοδευτικής λύσης.

Προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη

Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πως μπορεί να αναχαιτιστεί το μεγάλο αυτό κύμα ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμενων, μια προοδευτική Ευρωπαϊκή συμμαχία.

«Βλέπουμε πως όταν προοδευτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αλλάξουν πολιτική και να επουλώσουν τις πληγές των πολιτικών λιτότητας βρίσκουν αντιδράσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αντιδράσεις προς την Πορτογαλία αλλά και την Ισπανία για την απόφασή τους να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και μια άλλη, συντηρητική, που καθοδηγείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, και δεν τα θέλει αυτά».

Για την δε άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με την τακτική που ακολουθούν, από φόβο μη τους πάρει ψήφους η ακροδεξιά, πετυχαίνουν να την ενισχύουν, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην στάση του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα αποτελέσει τη συνιστώσα της σε μια κυβέρνηση».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι θα πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών και να προσέλθουν στις κάλπες με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των νέων. « Το ευρωπαϊκό περιβάλλον επηρεάζει και το ελληνικό περιβάλλον ιδίως σε μια φάση που είμαστε σε φάση ανάρρωσης ακόμα δεν έχουμε πλήρως σταθεροποιηθεί, επομένως τυχόν τριγμοί θα μας επηρεάσουν. Εμείς χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι αυτή, μια αλλαγμένη μια δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μετά την ομιλία του κ. Κούλογλου ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολιτών με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες, ενώ τοποθετήσεις για την άνοδο της Ακροδεξιάς έκαναν και οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μαπλαούρας και Δημήτρης Μπαξεβανάκης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot