FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Προστασία και αξιοποίηση δασικού πλούτου και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87444″ img_size=”full”][vc_column_text]

Συναντήσεις ουσίας του Υποψήφιου Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή με δασαρχείο και πυροσβεστική

Η ανάδειξη των φυσικών πόρων του δήμου Πύργου και των μνημείων ιστορικής και θρησκευτικής παράδοσης αποτελεί βασικό άξονα του προγράμματος της παράταξης “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και του υποψηφίου Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή. Αυτό ήταν και το κυρίαρχο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο κ. Καννής και οι συνεργάτες του Νίκος Θεοδώρου, Γιώργος Μουρτεζάς,  Παναγιώτης Παυλόπουλος , Γρηγόρης Κανελλόπουλος,  Δημήτρης Κομπορόζος, Τάκης Τριαντόπουλος και Δημήτρης Οικονόμου με τους επικεφαλής του Δασαρχείου Πύργου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον διευθυντή του Δασαρχείου κ. Παναγιώτη Λάττα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση:

-στην ανάδειξη του Ποντικόκαστρου από τις παρεμβάσεις που υλοποιεί η ομάδα εργασίας του Δασαρχείου,

-στην αξιοποίηση του Αλσυλλίου της Σπιάντζας και του Αλφειού,

-στην ανάδειξη περιηγητικών διαδρομών στην περιοχή του Γουμέρου και του ευρύτερου Δήμου Ωλένης και των θρησκευτικών μνημείων, όπως η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ασκητή, το επισκοπείο της Ωλένης κ.α.

Δασικοί χάρτες και γραφειοκρατία

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η συζήτηση με τον Διευθυντή Δασών Παναγιώτη Κορισιάνο, που έθεσε το θέμα των γραφειοκρατικών εμποδίων στις πρωτοβουλίες για την προστασία του δάσους και την ανάδειξη περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των δασικών χαρτών και στα προβλήματα που δημιουργεί στους αγρότες θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Προστασία και άνθρωπος

Ακολούθως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Δημήτρη Αντωνάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας στην προστασία του δασικού πλούτου.

Τονίστηκε το θέμα της υλικοτεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας καθώς και η έλλειψη προσωπικού για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο τομέα της προστασίας τους δάσους αλλά και της περιουσίας των πολιτών.

Ο  υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής διαβεβαίωσε τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου ότι η παράταξη “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ως δημοτική αρχή, εφόσον της δοθεί η εξουσιοδότηση από τους δημότες στις 26 Μαΐου, θα δώσει έμφαση στα ζητήματα αυτά και θα αναζητήσει τρόπους για την στήριξη της δράσης της Πυροσβεστικής και την ενίσχυσή της σε υλικοτεχνική υποδομή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot