FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Ο Δήμος δεν μπορεί να δηλώνει «αδυναμία» σε θέματα υγείας

Ημερομηνία: 26-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87574″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» έχει ως βασικό πυλώνα του τα θέματα της υγείας. Αποτελεί βασικό μας μέλημα η ακώλυτη πρόσβαση των δημοτών στις δομές υγείας καθώς και η ολόπλευρη στήριξη των πρωτοβουλιών των αρμόδιων φορέων για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις νοσηλευτικές μονάδες.

Αυτό αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά από τη συνάντηση εργασίας που είχε ο επικεφαλής της παράταξης Στάθης Καννής με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με κύριο στόχο την διαπίστωση εκείνων των προβλημάτων που η μελλοντική δημοτική αρχή θα έχει την ευθύνη να επιλύσει.

Ο Διοικητής κ. Κώστας Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε με έμφαση στο ζήτημα των φθορών που έχει υποστεί η οδός που συνδέει το Νοσοκομείο με την Εθνική Οδό και την επικινδυνότητά της για τους χρήστες της.

Ένα ζήτημα για το οποίο η νυν δημοτική αρχή δήλωσε «αδυναμία» να παρέμβει και έχει κινηθεί η διαδικασία της υλοποίησης των εργασιών επισκευής μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα. έκανε αναφορά στο θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού και της αξιοποίησης των μηχανημάτων που διαθέτει το Νοσοκομείο τα οποία για μεγάλο χρονικά διάστημα ήσαν σε αδράνεια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στάθης Καννής επεσήμανε ότι, εφόσον στις 26 Μαΐου οι πολίτες τον επιλέξουν να διαχειριστεί τα δημοτικά πράγματα, θα είναι δεδομένη η στενή συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου σε κάθε διεκδίκηση που έχει ως στόχο να καταστήσει το Νοσοκομείο Ηλείας μία νοσηλευτική μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των πολιτών του Δήμου αλλά και του Νομού γενικότερα.

Ο κ. Καννής τόνισε ότι η παροχή ουσιαστικής υποστήριξης στο Νοσοκομείο Πύργου είναι δεδομένη, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι η υγεία είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, δεν παζαρεύεται, δεν ανταλλάσσεται, δεν εξαγοράζεται, αναφερόμενος παράλληλα στις προτάσεις του για:

-Προώθηση της ίδρυσης ΚΕΠ Υγείας και άλλων δράσεων προληπτικής ιατρικής στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

-Δημιουργία Τράπεζας Αίματος και

-Δράσεις ευαισθητοποίησης και εκστρατείες ενημέρωσης για θέματα υγείας.

Στην συνάντηση που έγινε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα εκτός από τον Διοικητή κ. Διαμαντόπουλο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου συμμετείχαν και οι συνεργάτες του κ. Καννή, Αγγελική Κλάδη, Κώστας Θανόπουλος, Γιώργος Μουρτεζάς,  Δημήτρης Κομπορόζος, Χάρης Μικελόπουλος,  Αναστασία Φάκαλου, Γιάννης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Παυλόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot