FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Κυρίαρχος για τον Πύργο ο τομέας αντισεισμικής προστασίας

Ημερομηνία: 29-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]

26 χρόνια μετά τον σεισμό – Δεν πρέπει να ξεχνάμε… Ιδιαίτερη μνεία για τα σχολεία του Δήμου και το έργο προσεισμικού ελέγχου

Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ο Πύργος γνώρισε την οργή του εγκέλαδου, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ εκείνη την ημέρα που άλλαξε τους ρυθμούς της ζωής μας και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα για τα χρόνια που ακολούθησαν, την ανασυγκρότηση του τόπου μας και την διαμόρφωση νέων συνθηκών ανάπτυξης στην ηλειακή πρωτεύουσα.

Την δήλωση αυτή έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής με αφορμή την συμπλήρωση 26 ετών από το «χορό των ρίχτερ» και τα σοβαρότατα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός, ειδικά στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης.

Ευχή όλων μας – είπε ο κ. Καννής – είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Οφείλουμε όμως ως υπεύθυνος και σοβαρός Δήμος να είμαστε διαρκώς ενήμεροι στα θέματα της σεισμικής δραστηριότητας, και πάντα ουσιαστικοί και διεκδικητικοί στα ζητήματα της αντισεισμικής προστασίας.

Προβληματιζόμαστε επίσης για παρεμβάσεις ή περισσότερα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν στο Δήμο μετά τον ισχυρό σεισμό του 1993  αλλά δυστυχώς δεν προχώρησαν παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς και τις μελέτες, αρκετές από τις οποίες εκείνη την εποχή στηρίχθηκαν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στατική Επάρκεια

Να σημειωθεί ότι ήδη στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» η Ενότητα της αντισεισμικής θωράκισης έχει ξεχωριστή θέση και γι’ αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα των ελέγχων που αφορούν στα δημόσια – δημοτικά κτίρια.

Ειδικότερη μνεία γίνεται μάλιστα για την προώθηση και ολοκλήρωση του Προσεισμικού Ελέγχου Α΄ και Β΄Βαθμού όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου.

Τονίζεται παράλληλα η ανάγκη σύνταξης μελετών στατικής επάρκειας των σχολείων μας προκειμένου Δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς να γνωρίζουν τα προβλήματα και πιο συγκεκριμένα που απαιτείται η βελτίωση της στατικής επάρκειάς τους.

Στο σημείο αυτό μπαίνει βέβαια και η επίλυση της ανοικτής εκκρεμότητας νομίμων σχολικών κτιρίων, πολύ περισσότερο από την στιγμή που λήγει  σχετική προθεσμία για κάτι τέτοιο, τον Σεπτέμβριο.

Απαιτείται έτσι, η άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την τακτοποίηση της νομιμότητας των σχολείων, κίνηση που θα αποτελέσει «κλειδί» στην διερεύνηση και αξιοποίηση κυρίως των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και θα ανοίξει ο δρόμος χρηματοδοτήσεων τόσο για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, όσο και για την πραγματοποίηση και άλλων ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Πρόκειται για ένα θέμα – κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Καννής – που εμείς δεσμευόμαστε να παρακολουθήσουμε και να πιέσουμε προς πάσα αρμόδια κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και χρησιμότητά του για την ίδια την πόλη και γενικότερα το σύνολο του Δήμου. Και σαφώς είναι κάτι που το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot