FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: «κενολογίες, ψέματα και εικονική πραγματικότητα»

Ημερομηνία: 22-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Κύριε Δήμαρχε «Το γαρ πολύ της πτώσεως/θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Περί παραλιών ο λόγος… «κενολογίες, ψέματα και εικονική πραγματικότητα» του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου.

Τραγικά ολίγος ο Δήμαρχος Πύργου απάντησε στην ανακοίνωσή μας σχετικά με τις παραλίες του Δήμου (« Παραλίες Δήμου Πύργου … ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ και ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ των Πυργιωτών…» ) κρυπτόμενος πίσω από ένα «Δελτίο Τύπου».

O Δήμαρχος αντί να σιωπά, εκθέτει ως επιχειρήματα ψεύδη:

  • Τον καθαρισμό των παραλιών τον συγχέει με την οικολογική καταστροφή φωλεών της καρέτα καρέτα, που επέφερε το ειδικό μηχάνημα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.
  • Επικαλείται ότι η περιοχή είναι χωρίς ειδικό χαρακτηρισμό Πάρκου προστασίας χελώνας παραβλέποντας ότι ο Κυπαρισσιακός κόλπος είναι περιοχή Natura 2000/GR2330008 (Θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκoλο – Κυπαρισσία).
  • Η παραλία που αναφερθήκαμε είναι αυτή δίπλα στην Μαρίνα (εκεί που παίζατε με τον Σπαλιάρα των 10.000€) που βρίσκεται άθλια κατάσταση.
  • Η ακραία υποτίμηση των ΑMEΑ με τη ανυπαρξία seatrack ενώ ολοκληρώνεται η 4ετής δημοτική θητεία, δεν καλύπτεται με τα «θα» και τον…προγραμματισμό, όταν μάλιστα το εξαγγείλατε το πρώτο χρόνο της θητείας σας.
  • Για την καθυστέρηση δημοπράτησης και λειτουργίας καντινών και ξαπλωστρών εκ μέρους του Δήμου η απάντηση είναι η πραγματικότητα και η καθυστέρηση που βίωσαν όλοι οι Πυργιώτες.
  • Επειδή σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε την πρότασή μας «Κατασκευή ξύλινων προβλητών σε παραλίες και λειτουργία/επαναλειτουργία αναψυκτήριων (στο Επιτάλιο, στη Σπιάντζα, τον Άγιο Ηλία)» και για να σας βοηθήσουμε, λέμε «Κατασκευή ξύλινων προβλητών σε Επιτάλιο, Σπιάντζα, Άγιο Ηλία» και «επαναλειτουργία αναψυκτήριων στη Σπιάντζα, τον Άγιο Ηλία».
  • Για την «μεταφορά δημοτών απομακρυσμένων περιοχών στις παραλίες δωρεάν» γράψατε : «δεν μπορεί κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί εκ του Νόμου! ..Ίσως να νομίζει ότι απευθύνεται σε …ιθαγενείς δήθεν πουλώντας επικοινωνιακές χάντρες και καθρεφτάκια…», τοποθέτηση που δείχνει την ανικανότητά σας, γιατί πώς αλλιώς εξηγείται η δωρεάν μεταφορά Δημοτών σε άλλους Δήμους όπως της Θήβας, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Αγίου Δημητρίου & Αλίμου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γλυφάδας.

Βεβαίως στην απάντησή σας ..ξεχάσατε να αναφερθείτε:

  • στην απουσία βασικών υποδομών σε όλες τις παραλίες με αξιοπρεπείς οδούς προς αυτές, που θα περιλαμβάνουν αποδυτήρια, νερό τρεχούμενο, ντουζιέρες, τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων, σκίαστρα, καρέκλες, ομπρέλες, ξύλινους διάδρομους, χώρους πάρκινγκ, παγκάκια, δέντρα, διαρκή φροντίδα και καθαριότητα (αναπλάσεις, δέντρα, παγκάκια, παρτέρια),
  • στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες από εμπόδια που υπάρχουν είτε από τουριστικές επιχειρήσεις είτε από το άναρχο των οικιστικών παρεμβάσεων και
  • στην αντιμετώπιση των ρυπαντικών επιβαρύνσεων σε σημεία εκβολών χειμάρρων και ποταμών και ιδιαιτέρως των αποστραγγιστικών καναλιών και του Αλφειού σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. (ΓΟΕΒ κλπ.).

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot