FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Η 24η Αυγούστου 2007 ημέρα μνήμης και θλίψης

Ημερομηνία: 25-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Τα μεγάλα έργα θωράκισης της Ηλείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με αφορμή τα 17 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 επεσήμανε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τα εξής:

-«24 Αυγούστου 2007-Ημέρα μνήμης και θλίψης: Ο Αύγουστος του θανάτου. Τέτοιες μέρες πριν από 17 χρόνια η Ηλεία και η χώρα βυθίζεται στο πένθος από τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν την ζωή σε 63 συνανθρώπους μας.
– Το Μουζάκι, το Γούμερο και άλλες ορεινές περιοχές του δήμου μας και του νομού υπέστησαν τις επιπτώσεις από το φονικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας
– Η γεωγραφική θέση της Ηλείας , η φυτική σύσταση των δασών της, το δύσβατο των ορεινών της όγκων, η πυκνότητα της αναγεννημένης χλωρίδας και η αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής μετά το 2007, προμηνύουν δυστυχώς την επανάληψη μεγάλων πυρκαγιών στο παρόν και το μέλλον.
-Είναι πασιφανές πως υπάρχει η αδήριτη ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου – μελέτης αντιπυρικής προστασίας για ολόκληρο το νομό, προκειμένου να επιτευχθεί επαρκώς και με ασφάλεια η προστασία όλων των κατοίκων του. Τα μεγάλα έργα θωράκισης της Ηλείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot