FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Δήμος Πύργου: Ώρα μηδέν για τον πολιτισμό

Ημερομηνία: 27-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]Το «λουκέτο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η δημοτική αρχή μπορεί να χαρακτηριστεί, χωρίς καμία δόση υπερβολής, εχθρός του πολιτισμού.

Πρώτα εγκαταλείφθηκε το Θέατρο «Απόλλων» στην τύχη του, αντί να ενταχθείως πρώτο έργο στην ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και να επαναθεμελιωθεί ένα κτίριο-κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας της πόλης.

Στη συνέχεια δεσμεύτηκαν όλοιοι χώροι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αφαιρώντας τη δυνατότητα από οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα να διοργανώσει μια πολιτιστική εκδήλωση, με συνέπεια η πόλη να μη διαθέτει σήμερα έναν χώρο κατάλληλο για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Απαξιώθηκε και απαξιώνεται συστηματικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά  & Νέους, αφού δεν προσφέρθηκε από τον Δήμο καμία ουσιαστική βοήθειαστους συντελεστές, πλην της ατελέσφορης απόπειρας να καρπωθεί τις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Απαξιώθηκε και απαξιώνεται η αξιέπαινη προσπάθεια του Κώστα Κοτσανά με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, τη στιγμή που εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το νέο εγχείρημα του κ. Κοτσανά στην Αθήνα.

Ουδέποτε έγινε μια σοβαρή προσπάθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου και τώρα ο Δήμος παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και ανήμπορος να αντιδράσει.

Τον Μάιο του 2019 ο Πύργος απαλλάσσεται από ό, τι τον κρατά μίζερο και στάσιμο ουραγό στον τομέα του πολιτισμού.

Αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης. Αξιοποιούμε τους ανθρώπους της πόλης και το πολιτιστικό φορτίο που διαθέτουν.

Θέτουμε την πολιτιστική δημιουργία, μικρή και μεγάλη, στο επίκεντρο της δημοτικής μας πολιτικής, με δομές που προβάλλουν την ιστορία μας, όπως το Μουσείο Σταφίδας. Δημιουργούμε θεσμούς πολιτισμού και στηρίζουμε τους υπάρχοντες. Συνδέουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό.

Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο αποκτά ξανά αίθουσα εκδηλώσεων, το Θέατρο «Απόλλων» ανακαινίζεται και ο χώρος του Μουσείου γίνεται σημείο αναφοράς για την πόλη.

Μπορούμε να το πετύχουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot