FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Ανεύθυνο «κρυφτό» και στην παιδεία

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]Εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούμε έναν δήμαρχο θεατή και ευθυνόφοβο, που αφήνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να βγάλουν μόνοι τους «τα κάστανα από τη φωτιά» σχετικά με τη στέγαση του ΕΕΕΚ Πύργου.

Είναι δυνατόν να λέει ένας δήμαρχος «πηγαίνετε να δείτε τα κτίρια και ό,τι αποφασίσετε, εγώ είμαι μαζί σας»;

Είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να μην έχει δρομολογήσει ολοκληρωμένο πλάνο για τη σχολική στέγη της πόλης;

Είναι σοβαρή μια δημοτική αρχή που αρκείται μόνο σε ευχολόγια και σε συναισθηματικές δηλώσεις για το πόσο δεμένα είναι τα Βυτινέικα με το Σχολείο;

Τι έχετε κάνει, κ. δήμαρχε, για τη χωροθέτηση και την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και θα ανακουφίζει τους γονείς; Προφανώς τίποτα.

Τι έχετε κάνει, κ. δήμαρχε, για να αξιοποιήσετε ευρωπαϊκούς πόρους για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, ιδιαίτερα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Προφανώς τίποτα.

Μετατρέπετε σε «μπαλάκι» γονείς και μαθητές και κρύβεστε πίσω από την αδυναμία σας να δώσετε λύση και να δημιουργήσετε πραγματικά χρήσιμες και ωφέλιμες δομές για τους πολίτες του Πύργου, ψάχνοντας «συνοδοιπόρους» που θα βάλουν πλάτη για να μοιραστούν την ευθύνη.

Ο Πύργος δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι γονείς και οι μαθητές του Πύργου δεν μπορούν να ακούνε κάθε χρόνο ευχολόγια στον αγιασμό.

Δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τους πόρους για τα «Έργα Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας» που προβλέπονται από το υπουργείο Παιδείας, για να αποκτήσει σύγχρονη σχολική στέγη η πόλη και οι μαθητές να μορφώνονται σε συνθήκες ανθρώπινες.

Το 2019 μπαίνει τέλος στην απραξία και στην ευθυνοφοβία. Γυρίζουμε σελίδα και χτίζουμε μαζί έναν Πύργο που θα σέβεται και νοιάζεται για όλους τους δημότες του.

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot