FOLLOW US: facebook twitter

Στα σκαριά Ομάδα Παραγωγών στην Πλατιάνα

Ημερομηνία: 09-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Ενημερωτική αγροτική συνάντηση με ομιλητή τον αντιπερ/ρχη Αγροτ. Ανάπτ.,Θ.Βασιλόπουλο

Προτεραιότητες και δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν  στην ενημερωτική αγροτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της ΤΚΠλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία της τοπικήςκοινότηταςκαιμε βασικό ομιλητή τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο.

Κυρίαρχο ζήτημα στη συζήτηση ήταν η προοπτική να δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών με τη συμμετοχή των νέων αγροτών της περιοχής, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα «τρέξει» με τη νέα ΚΑΠ 2021-2027.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών στην Πλατιάνα,  καθώς υπάρχει συμμετοχή από νέους αγρότες που ενδιαφέρονται να δουν την περιοχή τους να αναπτύσσεται στον αγροτικό τομέα.

«Δίνει κίνητρα η νέα ΚΑΠ, αλλάζει πλέον το μοντέλο της αγροτικής παραγωγής κερδισμένοι θα είναι μόνο οι οργανωμένοι παραγωγοί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίξει δράσεις που έχουν σχέση με την αγροδιατροφή και την τοπική παράδοση. Απαιτούνται συνεργασίες για να δώσουμε στα χωριά μας ξανά την ζωντάνια που είχαν στο παρελθόν», τόνισε και πρόσθεσε ότι προγραμματίζονται για το καλοκαίρι δράσεις με έμφαση στην αγροδιατροφή σε συνάρτηση με την τοπική παράδοση( δημιουργία αγροτικού μουσείου)  και τον τουρισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατιάνας, Γιάννης Κοτρέτσος ,  ο γγ της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών»  Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π «Πολιτισμός και Ευημερία»  Αθαν.Σαραντόπουλος.

Με την ευκαιρία της αγροτικής συνάντησης στην Πλατιάνα, ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε και  τοπικές κοινότητες της οριεινής ζώνης (Θεισόα, Μάτεσι, Σέκουλα, Δαφνούλα , Αλιφείρα,  Μηλέα, Φανάρικ.ά),

Νωρίτερα το πρωί βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Ανδρίτσαινας, όπου άκουσε τα προβλήματα των ντόπιων παραγωγών που πωλούν τα προϊόντα,

«Βρισκόμαστε δίπλα τους στο νέο αυτό ξεκίνημα που κάνουν, Θα τους στηρίξουμε σαν Περιφέρεια, σύμφωνα με το θεσμικό  πλαίσιο που μας δίνει η νομοθεσία. Θα διευκολύνουμε το έργο τους να βρεθούν ξανά όπως πρέπει στις λαϊκές αγορές, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους» επεσήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος