FOLLOW US: facebook twitter

Στα… κάρβουνα για τη συνδεδεμένη στο καλαμπόκι

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεχαινών

-Αναφορά στη Βουλή από Καλαματιανό για τη λεκάνη απορροής Πηνειού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι είναι οι καλλιεργητές καλαμποκιού στον Κάμπο, καθώς δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της λεκάνης απορροής του Πηνειού.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Καγκελάρης και ο διευθυντής Παναγιώτης Κοτσέτας, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ο αραβόσιτος θα λάβει συνδεδεμένη ενίσχυση όπως λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια κάποια αγροτικά προϊόντα, όμως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για τις επιδοτήσεις του 2023, διότι η λεκάνη απορροής του Πηνειού ανήκει στις ευπρόσβλητες περιοχές στα νιτρικά.

«Όμως οι μετρήσεις των υδάτων από το 2013 και μετά δείχνουν καλής ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης ύδατα, προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να ληφθεί η συνδεδεμένη στον αραβόσιτο.

Στους αναρτημένους χάρτες του ΥΠΕΝ, μετά την πρώτη αναθεώρηση των υδάτων, η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως καλής ποιοτικής σύστασης ύδατα, ενώ από μετρήσεις που έχουμε από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι τιμές είναι εξίσου καλές», αναφέρει το έγγραφο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεχαινών .

Για τον λόγο αυτό, ζητούν να μάθουν από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αν θα χορηγηθεί η συνδεδεμένη στον αραβόσιτο για τους δήμους του Κάμπου (Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης), τονίζοντας ότι στον ηλειακό Κάμπο καλλιεργούνται πάνω από 35.000 στρέμματα καλαμπόκι, το οποίο και αποτελεί την κύρια καλλιέργεια όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.

Η επιστολή εστάλη στον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος κατέθεσε ήδη αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί ο γ.γ. του υπουργείου, κ. Μπαγινέτας, και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot