FOLLOW US: facebook twitter

Στα 7,7 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 18-12-2023 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο

Στα 7,77 εκατ. ευρώ φτάνει ο συνολικός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ζαχάρως για το 2024, σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση. Από αυτά, τα 6,5 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα, ενώ τα 465.005 ευρώ αφορούν προγραμματικές συμβάσεις.

Όπως αναφέρει η εισήγηση του αυτοτελούς γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου. Για την σύνταξη του προγράμματος λήφθηκαν υπόψη οι υπάρχουσες εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις (ΣΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ), ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΤΡΙΤΣΗΣ κλπ), οι δυνατότητες χρηματοδότησης από ίδια έσοδα, οι προτάσεις των 26 Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, τα τυχόν αιτήματα δημοτών και η εξέλιξη του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2023.

Στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος δεν ελήφθησαν υπόψη οι αναμενόμενες έκτακτες επιχορηγήσεις του έτους 2024. Τα έργα που θα εκτελεσθούν από αυτές τις χρηματοδοτήσεις θα καθορισθούν μετά την έγκριση εκταμίευσης αυτών και θα εγγράφουν στο τεχνικό πρόγραμμα με τροποποίηση αυτού. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό πρόγραμμα οι προτάσεις έργων σε διάφορα προγράμματα.

Η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισε το θέμα, αναφέροντας ότι τα περισσότερα έργα είναι συνεχιζόμενα έρχονται από παλιά με κάποια προβλήματα για την ολοκλήρωσή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot