FOLLOW US: facebook twitter

Σπ. Μπλάθρας: «Στόχος η Θύελλα να αγωνίζεται σε 4 χρόνια σε επαγγελματική κατηγορία»

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο αντιπρόεδρος της Θύελλα Πύργος F.C. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ της ομάδας-Έδρα το Στάδιο Πύργου και προπονήσεις στη Συντριάδα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

H Θύελλα Πύργου γυρίζει σελίδα και οδεύει ολοταχώς για το επόμενο επίπεδο, αυτό των εθνικών κατηγοριών και μάλιστα σε βάθος τετραετίας των επαγγελματικών κατηγοριών! Η χορηγία από μεγάλο-επιχειρηματία που εδρεύει στις Η.Π.Α. υφίσταται, το μεγαλόπνοο πρότζεκτ προχωρά και η Θύελλα στοχεύει πολύ ψηλά, ακόμα και στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, την Super League 2 και Super League 1, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Θύελλας, Σπύρος Μπλάθρας, ο οποίος σε λίγες μέρες θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.

Μάλιστα, τόνισε πως η Θύελλα Πύργος F.C. όπως θα ονομάζεται πλέον, θα έχει τη νέα σεζόν ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Πύργου και όχι το Ενωσιακό, και προπονητικό κέντρο αυτό της Συντριάδας. Ο Σπύρος Μπλάθρας κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς, το Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθούν δίπλα και να στηρίξουν το νέο εγχείρημα καθώς αυτό που έχει δρομολογηθεί ήδη είναι εφάμιλλο με το εγχείρημα του Σάκη Σταυρόπουλου στον Πανηλειακό!  Παράλληλα, μίλησε για το σενάριο περί συγχώνευσης με τον Πανηλειακό και εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά όσων στάθηκαν εμπόδιο στην ομάδα κατά την περασμένη σεζόν.

Ο Σπύρος Μπλάθρας μίλησε αρχικά για τα διοικητικά και την αλλαγή έδρας:

«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν εκλογές στη Θύελλα και θα αναλάβω τη θέση του προέδρου. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Βασίλης Φάμελος, είναι αυτή τη στιγμή αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου, όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν αρμοδιότητες ιδιαίτερα αυξημένες και γι’ αυτό το λόγο αποχωρεί και αναλαμβάνω εγώ. Στόχος μας είναι να εμπλουτιστεί το Συμβούλιο με κάποια άτομα με τα οποία είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, θα τις οριστικοποιήσουμε και θα μπει στο Δ.Σ. νέο αίμα. Από κει και πέρα ξεκινάω με το όνομα. Το όνομα της ομάδας πλέον θα είναι Θύελλα Πύργος Football Club. Αλλάζουμε έδρα. Μεταφερόμαστε στο Εθνικό Στάδιο Πύργου και στις εγκαταστάσεις της Συντριάδας για προπονήσεις. Πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο, όμως έχουμε παρατηρήσει μια κωλυσιεργία. Παρακαλώ το δήμαρχο, επειδή αυτά που έχουμε να διορθώσουμε είναι πολύ σοβαρά, και για να γνωρίζετε, αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα να διορθώσουμε τα πάντα. Με έξοδα της ομάδας, δεν επιβαρύνουμε το δήμο πουθενά. Απλά θέλουμε τις παραχωρήσεις στο χώρο που έχουμε ζητήσει. Και για να είμαι συγκεκριμένος, ζητάμε για έδρα το Δημοτικό Στάδιο Πύργου, ζητάμε αίθουσα αποδυτηρίων και να την διαμορφώσουμε όπως θέλουμε εμείς, ζητάμε τα θεωρεία να τα αναβαθμίσουμε και να τα φτιάξουμε ώστε να είναι επισκέψιμα. Και όλα αυτά με δικά μας έξοδα, επαναλαμβάνω, δεν θα επιβαρυνθεί ο δήμος πουθενά. Ζητάμε ένα γήπεδο στη Συντριάδα και το άλλο να μείνει για όποια ομάδα το χρειάζεται, να το διαμορφώσουμε πάλι με δικά μας έξοδα, τα αποδυτήρια και την αίθουσα του γυμναστηρίου. Όλα αυτά με έξοδα δικά μας».  

Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Οι στόχοι της ομάδας, θα το δείτε και από τις μεταγραφές που θα ακολουθήσουν, είναι ένα γρήγορο πέρασμα από την Α΄ κατηγορία και η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Βάσει του σχεδίου που έχουμε είναι να επαναπατρίσουμε πολλούς Ηλείους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται είτε εκτός Πύργου είτε εκτός Ηλείας. Είναι βασικός στόχος. Από και κει πέρα, όμως, σε θέσεις “κλειδιά” θα έρθουν και παίκτες που έχουν καταγωγή από αλλού. Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε μια ομάδα ποιοτική, πολύ καλύτερη από την περσινή. Φέτος θα ανέβουμε ένα και δύο σκαλιά παραπάνω. Θέλουμε ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο να το ευχαριστιέται. Έχουμε πιέσεις από κάποιους παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Δυστυχώς πλέον η ομάδα βαδίζει με άλλα πλάνα, δεν μπορούν όλοι να προσφέρουν και μιλάω πάντα με ποδοσφαιρικούς όρους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι παίκτες που έχουν καταλάβει ότι υπάρχει στην ομάδα μια οικονομική άνεση και ζητούν ποσά εξωπραγματικά. Θα παρακαλέσω αυτά τα παιδιά αν θέλουν μέσα από αυτή την ομάδα να αναβαθμιστούν και να προχωρήσουν παραπάνω να έρθουν με σωστές απαιτήσεις. Δεν πετάμε χρήματα και δεν τα ξοδεύουμε στον αέρα. Ναι, να πληρώσουμε, αλλά με βάση αυτό που ισχύει στην αγορά».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Θύελλας απηύθυνε κάλεσμα στην Περιφέρεια και στο Δήμο: «Θα απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους φορείς, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Δήμο Πύργου. Έχουν έρθουν κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα να επενδύσουν από την άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα από τις Η.Π.Α.. Οι προτάσεις είναι πολύ σοβαρές. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, που αν το προσπεράσουμε θα έχουμε την τύχη που είχαμε όταν διώξαμε τον Σταυρόπουλο. Το επαναλαμβάνω οι άνθρωποι που έχουν έρθει να επενδύσουν είναι πολύ σοβαροί. Θέλουμε λοιπόν βοήθεια και από την Περιφέρεια και από το Δήμο. Από την Περιφέρεια έχουμε ζητήσει να αναβαθμιστεί και να λυθεί το θέμα του Ενωσιακού. Χτυπάμε την πόρτα κι έχουμε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Δεν γίνεται να λύνουν προβλήματα σε κάθε γειτονιά του νομού Ηλείας και όταν τους λέμε να χαλάσουν 200.000 για το Ενωσιακό, δεν τις χαλάνε και βρίσκουν προβλήματα και δικαιολογίες. Απευθύνομαι και στους αντιπεριφερειάρχες και στον κ. Φαρμάκη. Και πάμε στο δήμο της πόλης. Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τους ξένους. Ναι, οι ξένοι θα έρθουν για να επενδύσουν και το απέδειξαν. Ήδη τα πρώτα χρήματα βρίσκονται σε λογαριασμό στην Πειραιώς. Όμως πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και ο δήμος, να προχωρήσει σε αυτά που έχουμε πει και αν μπορεί να βοηθήσει κάπου, έστω συμβολικά να βοηθήσει».

Ο Σπ.  Μπλάθρας έστειλε μήνυμα και στους φιλάθλους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής: «Έχουμε ονειρευτεί μια ομάδα στην πρωτεύουσα της Ηλείας, στον Πύργο, η οποία θα είναι για όλους τους φιλάθλους. Γι’ αυτό αλλάξαμε και το όνομα, Θύελλα Πύργος F.C.. Πρέπει να φύγουμε από τα στεγανά που υπάρχουν, πρέπει να δούμε πολύ μακριά, πρέπει να δούμε το αύριο. Θέλουμε βοήθεια απ’ όλους. Ξέρω, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να βοηθήσουν παρά μόνο με την παρουσία τους. Αυτά τα 5 ευρώ που θα δώσουν να έρθουν στο γήπεδο. Κι αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν τα 5 ευρώ, θα έρθουν σε επαφή μαζί μας, θα βρούμε φόρμουλα για να μπορούν να βλέπουν τα παιχνίδια και να στηρίζουν την ομάδα. Απευθύνομαι σε κάποιους ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με το τοπικό ποδόσφαιρο και μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Δεν θα πάμε σε έναν-έναν προσωπικά, μιλάμε καθαρά ενώπιον όλων, κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος με αυτά που μπορεί και όσο μπορεί. Ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν. Κάποτε ήμασταν πρωτοσέλιδο σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της Ελλάδας με τον Πανηλειακό και με τον Σάκη Σταυρόπουλο. Δυστυχώς από λάθη καθαρά δικά μας, λάθη της πόλης, ο άνθρωπος αυτός αποστασιοποιήθηκε. Σήμερα έρχονται κάποιοι άλλοι άνθρωποι να επενδύσουν. Είναι στο χέρι μας να τους βοηθήσουμε και να τους κρατήσουμε εδώ».

Ο Σπύρος Μπλάθρας μίλησε για το σενάριο συγχώνευσης με τον Πανηλειακό και για όσους στάθηκαν εμπόδιο στη Θύελλα την περασμένη σεζόν: «Τελευταία έχουμε κάποιες επαφές με ανθρώπους που είναι γύρω από τον Πανηλειακό και μας ζητούν να γίνει συγχώνευση. Δεν είμαστε αρνητικοί. Είμαστε θετικοί. Όμως, επειδή ο Πανηλειακός προ ημερών έβγαλε νέο Δ.Σ., παρακαλώ επίσημα, από αυτό το βήμα, αν θέλουν και έχουν καλές προθέσεις να έρθουν, να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε να γίνει μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την πόλη, θα την αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και να πάμε μπροστά. Προσκλήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, δεν δεχόμαστε. Το λέω ξεκάθαρα. Αυτή η προσπάθεια της Θύελλας ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια. Δεν φτάσουμε εδώ με τριαντάφυλλα, αλλά με κόπο και ιδρώτα, με οικονομική αιμορραγία κάποιων ανθρώπων. Εκείνο που μας στεναχώρησε ήταν ένα: στάθηκαν εμπόδιο άνθρωποι μέσα από την πόλη. Δεν ζητήσαμε την βοήθεια κανενός, δεν ζητήσαμε να μας βοηθήσουν με άνομους ή πλάγιους τρόπους. Ζητήσαμε ίση μεταχείριση. Δεν την είχαμε, για αυτό ήμουν καυστικός στην τελευταία συνέντευξη που έδωσα στην ΟΡΤ. Όποιος σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια με άνομους τρόπους θα μας βρει μπροστά του και θα “ισοπεδωθεί”. Κυριολεκτώ, ξέρω τι λέω και ξέρουν σε ποιους απευθύνομαι. Αν τολμήσουν να κάνουν τα ίδια θα μας βρουν μπροστά τους και τότε οι καταστάσεις θα είναι οδυνηρές. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, θα το γευτούν να είναι σίγουροι. Οι βλέψεις της ομάδας θα είναι υψηλές. Έχουν ανανεώσει από πέρυσι οι Κουρλός, Αποστολόπουλος, Δημόπουλος, Αγκόλλι, Τζανέτος, Καράμπελας, Σταθάτος, Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος και ο Σάκης Θεοδωρακόπουλος. Κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Σάκη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος πέρυσι ήρθε μεσούσης της περιόδου  όταν τραυματίστηκε ο Κουρλός, δεν δέχτηκε να πάρει ούτε 1 ευρώ, γι’ αυτό το λόγο η ομάδα τιμής ένεκεν του αναθέτει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων και μια τιμητική θέση στους τερματοφύλακες της ομάδας, ώστε να του πούμε έμπρακτα ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. To προπονητικό τιμ αποτελείται από τους Ανδρέα Τρυφωνόπουλο, Νίκο Αλεξανδρόπουλο και αναζητείται ένας γυμναστής και φυσικοθεραπευτής. Αυτή τη στιγμή η ομάδα συζητάει με βαριά ονόματα στο μεταγραφικό χώρο, και ανακοινώνω τις πρώτες μεταγραφές που είναι ο Βαγγέλης Λαθύρης και ο Θανάσης Μπίσα, γνωστοί από το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Βάρδα και την Αχαΐα. Υπολογίζουμε να έχουμε 25 παίκτες ετοιμοπόλεμους και προσεχώς θα ανακοινωθούν».

Στην ερώτηση αν, πέρα από τον άμεσο στόχο της Γ΄ Εθνικής, υπάρχουν και μακροπρόθεσμα ακόμα υψηλότεροι στόχοι, ο Σπ. Μπλάθρας είπε: «Στα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι η ομάδα σε 4 χρόνια να αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία, είτε αυτή είναι η Super League 2 είτε η Super League 1. Μην σας φαίνεται περίεργο, όλα είναι εφικτά. Αν υπάρχει η διάθεση και τα χρήματα όλα γίνονται. Ο φίλαθλος κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Φτάνει να σας πω το εξής: πήγα να συζητήσω με τον πατέρα ενός παιδιού που θέλουμε να το φέρουμε στην ομάδα, που παίζει εκτός Πύργου. Με αγκάλιασε και μου είπε «Σπύρο, προχωρήστε, είστε ό,τι πιο υγιές υπάρχει». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος