FOLLOW US: facebook twitter

Σπ. Αντωνόπουλος: «Μπράβο στους παίκτες που κρατούν την ομάδα ψηλά, παρά τα προβλήματα»

Ημερομηνία: 20-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ξενοφών αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την Θύελλα στο Ενωσιακό με βασικότατες απουσίες (Κωνσταντόπουλος, Μπακατσέλος) και χάνοντας στο 17΄ και τον Γαλανόπουλο με τραυματισμό, ωστόσο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έφυγε με την ισοπαλία, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με την Θύελλα. Ο προπονητής του Α.Ο. Ξενοφών, Σπύρος Αντωνόπουλος, σε δήλωσή του για το παιχνίδι, συγχαίρει τους παίκτες του, που, παρά τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών, κρατούν τον Ξενοφώντα ψηλά στην βαθμολογία και δηλώνει πως η ομάδα δεν φτιάχτηκε για άμεσο πρωταθλητισμό, αλλά σταδιακά δημιουργούνται οι οργανωτικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να μιλάει για πρωταθλητισμό!

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος ανέφερε για το ματς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Η Θύελλα είναι μια πολύ καλή ομάδα με στόχο πρωταθλητισμού, με καλό προπονητή, διαθέτει ένα πλήρες και ποιοτικό ρόστερ το οποίο δεν συναντάς εύκολα στο τοπικό ποδόσφαιρο. Αν υπολογίσουμε ότι η ομάδα αυτή προερχόταν από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου αλλά και τις απουσίες σημαντικών παικτών μας, τότε ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Έγινε ένα μέτριο δημιουργικά παιχνίδι με λίγες ολοκληρωμένες φάσεις και με έντονα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Αν το δει κανείς βαθμολογικά η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά αναλύοντας το παιχνίδι θεωρώ, παρά τις ελλείψεις μας, πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς. Καταφέραμε να μην δεχτούμε τελική σε κανονική ροή παιχνιδιού από μια πολύ επιθετική ομάδα και δεχτήκαμε γκολ από μια στατική φάση. Οι δικές μας στιγμές προήλθαν σε κανονική ροή και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα δεύτερο γκολ σε 2-3 από αυτές πέραν του γκολ που προήλθε από μια φάση διαδοχικών συνεργασιών. Κρατήσαμε την μπάλα και πήγαμε σε παιχνίδι κατοχής αλλά κάποιες φορές φοβηθήκαμε να είμαστε ήρεμοι με τη μπάλα ώστε να πάμε σε πιο σωστές επιλογές στο επιθετικό μας τρίτο και αυτό είναι απόρροια της έλλειψης εμπειριών κάποιων παιδιών μας. Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες που έχουν καταφέρει να κρατάνε την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία ξεπερνώντας τόσα αγωνιστικά προβλήματα. Μόνο καλά έχουμε να λέμε για αυτούς».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι για την μέχρι σήμερα εικόνα της ομάδας και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των παικτών. Φτιάχτηκε μια νέα ομάδα τόσο σε χρόνο δημιουργίας όσο και σε μέσο όρο ηλικίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσουμε τις απώλειες των τραυματισμών μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο, δίνοντας αγωνιστικό χρόνο σε όλο το ρόστερ και αξιοποιώντας όλα τα παιδιά. Οι μικροί μας αποτελούν ένα σημαντικό αγωνιστικό κομμάτι και αυτό το έχουν κερδίσει μέσα από την καθημερινή τους παρουσία. Είναι χαρά για όλη την ομάδα να βλέπουμε μικρές ηλικίες να έχουν καθοριστική συμμετοχή στη μέχρι σήμερα πορεία μας. Είναι όμως σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα έμπειρα παιδιά μας στηρίζουν πολύπλευρα τα παιδιά αυτά. Δεν είμαστε ομάδα που φτιάχτηκε για άμεσο πρωταθλητισμό, αλλά σταδιακά να δημιουργηθούν οι οργανωτικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις ώστε να μπορούμε να μιλάμε για πρωταθλητισμό. Εξακολουθούμε να έχουμε πολλές απουσίες από τραυματισμούς, πλέον όμως και από κάρτες. Μάθαμε στις απώλειες και πρέπει να ξαναβρούμε λύσεις».

Όσο για το επερχόμενο ματς με τον Αίαντα στην Κρέστενα, είπε: «Ο Αίας είναι μια ομάδα με σημαντική ιστορία στο ηλειακό ποδόσφαιρο που έρχεται από μια μεγάλη νίκη και αυτό δείχνει την δυσκολία του παιχνιδιού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot