FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρός τραυματισμός από τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ στην Κρήτη – Μήνυμα από το 112

Ημερομηνία: 13-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από κατολισθήσεις που προέκυψαν, πιθανότατα από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ, το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο περιπατητής έχει υποστεί ακρωτηριασμό από βράχια που έπεσαν πάνω του, ενώ έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν πυροσβέστες των κλιμακίων Ανόπωλης και Βρυσών ενώ για την παραλαβή του κινητοποιήθηκε ελικόπτερο super puma. 

Ο σεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη δυτική Κρήτη αλλά και σε όλο το νησί τα Χανιά σημειώθηκε στις 10:49 π.μ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ξηρά και στα νότια του νομού Χανίων και συγκεκριμένα 10 χλμ ανατολικά της Σούγιας.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και γιαυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. 

Πάντως από το 112 εκδόθηκε προειδοποίηση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να μην πλησιάζουν σε βραχώδεις περιοχές. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών στα φαράγγια και λοιπές πεζοπορικές διαδρομές σε έντονο ανάγλυφο λόγω του φόβου κατολισθήσεων από ενδεχόμενο μετασεισμό. Η απαγόρευση ισχύει έως το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2023, οπότε θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, ανάλογα κα με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.



Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot