FOLLOW US: facebook twitter

SOS λόγω αγριόχοιρου στην ορεινή Ηλεία – Ο υπερπληθυσμός οδηγεί σε καταστροφές ακόμα και μέσα στα χωριά

Ημερομηνία: 23-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73131″ img_size=”full”][vc_column_text]Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στην ορεινή Ηλεία ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων, καθώς πλέον προκαλούν ζημιές ακόμα και στην κατοικημένη ζώνη. Όπως τόνισε στην «Πρωινή» η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων Ανδρίτσαινας, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθότι τις βραδινές ώρες τα αγριογούρουνα εμφανίζονται μέσα στο χωριό και προκαλούν σοβαρές καταστροφές στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών.

«Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προβλήματα, γιατί τα αγριογούρουνα  κατέστρεφαν καλλιέργειες, κοτέτσια και κήπους, αλλά λόγω της κυνηγετικής περιόδου μειωνόταν ο πληθυσμός. Τώρα με την απαγόρευση θήρας η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Κάτοικοι του χωριού μού λένε ότι τα βράδια βλέπουν πολλά αγριογούρουνα στους δρόμους, τα οποία στην προσπάθειά τους να βρουν ρίζες, σκάβουν το έδαφος και προκαλούν προβλήματα στην οδοποιία και στις αυλές των σπιτιών. Κάτι πρέπει να γίνει διότι φοβόμαστε ότι μπορούν  να τραυματίσουν και άνθρωπο», τόνισε η κα Αθανασοπούλου και υπογράμμισε την ανάγκη να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.[/vc_column_text][vc_single_image image=”123770″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), Σπύρος Αναστασόπουλος, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Πρωινή» τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει πλήρως τη θήρα αντί να θεσπίσει όρους στην άσκησή της, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτες.

«Η κατάσταση είναι τραγική και οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές. Αυτή τη στιγμή, έμειναν αθήρευτοι 10.000 αγριόχοιροι. Θα φτάσουν στην πόρτα του σπιτιού μας. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πρόβλημα και με την αφρικανική πανώλη. Αν συνεχιστεί η απαγόρευση, τότε θα έχουμε σοβαρό κίνδυνο, διότι η φύση, όταν δεν γίνεται ορθή διαχείριση από τον άνθρωπο, οδηγείται στην αυτοδιαχείριση. Όπως ο υπερπληθυσμός της αλεπούς φέρνει ψώρα, έτσι και ο υπερπληθυσμός στον αγριόχοιρο φέρνει πανώλη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεται ο κυνηγός με τη διασπορά του κορονοϊού, δεδομένου ότι το κυνήγι είναι κατά κανόνα μοναχικό άθλημα που το ασκούμε στην ύπαιθρο και όχι στα αστικά κέντρα», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος εκφράζοντας την προσδοκία να αναθεωρηθεί η απόφαση για τη θήρα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot