FOLLOW US: facebook twitter

Σοκ στην Ηλεία από την αυτοκτονία 36χρονου αστυνομικού στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 20-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Έβαλε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο ΙΧ του

Σοκαρισμένοι είναι από χθες το απόγευμα η τοπική κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και όλο το αστυνομικό σώμα της Ηλείας, με την τραγική είδηση του θανάτου ενός νέου στην ηλικία αστυνομικού που όπως όλα δείχνουν έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο.

Χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 5, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 36χρονος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας σε χώρο στάθμευσης δίπλα στην Εθνική Οδό Πύργου-Ολυμπίας, στο μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο της Ολυμπίας. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και όλα συγκλίνουν στο ότι ο 36χρονος ένστολος έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Με βάση, πάντα, τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το υπηρεσιακό του όπλο ευρισκόμενος στο κάθισμα του οχήματός του, πιθανότατα μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες. Ο 36χρονος εντοπίστηκε από συναδέλφους του, οι οποίοι τον αναζητούσαν επίμονα, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αναλάβει υπηρεσία το μεσημέρι και δεν είχε εμφανιστεί. Εντέλει, ύστερα από διαρκείς αναζητήσεις, ήρθαν αντιμέτωποι με το τραγικό αυτό θέαμα, γύρω στις 5 το απόγευμα όπου τον εντόπισαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ, έσπευσαν στην περιοχή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Μαρτζάκλη, καθώς και αστυνομικοί του Εγκληματολογικού, αποκλείοντας το σημείο, και διεξήγαγαν εξονυχιστική έρευνα συλλέγοντας κάθε στοιχείο. Αυτοψία έκανε άμεσα και ο ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρ. Γκότσης, ο οποίος επίσης μετέβη στο σημείο. Τα αίτια της αυτοχειρίας παραμένουν υπό διερεύνηση, καθώς ο 36χρονος δεν είχε δώσει κανένα δείγμα ούτε στους συναδέλφους του μα ούτε και στην οικογένειά του που να δημιουργήσει την υποψία ότι επρόκειτο να οδηγηθεί στην αυτοχειρία.

Το θλιβερό μαντάτο βύθισε στο πένθος την Ολυμπία, όλη την Ηλεία και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ο 36χρονος αξιωματικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στους συναδέλφους του και στους συμπολίτες του, ενώ η οικογένειά του έχει συγκλονιστεί. Άπαντες ανέφεραν στην «Πρωινή» ότι ήταν ένας άνθρωπος αξιαγάπητος, που είχε πρόσφατα παντρευτεί και επρόκειτο να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια αφού σύντομα θα γινόταν πατέρας. Ένας άνθρωπος με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, με αίσθημα σεβασμού προς τους συνανθρώπους του και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος, και τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος