FOLLOW US: facebook twitter

Σοφία Αδαμοπούλου: Επιστολή στο Δήμαρχο Πύργου

Ημερομηνία: 23-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κ. Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ για τα ειλικρινή συλλυπητήρια, τόσο τα δικά σας, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω τα εξής:

Τα κοιμητήρια σε όλη την Ελλάδα, ανήκουν στους δήμους. Μόνον στον Πύργο, ανήκουν στην μητρόπολη. ακόμη και στην Αμαλιάδα, το ένα ανήκει στον δήμο, και το άλλο στη μητρόπολη.

Ο αείμνηστος δήμαρχος Δημητρακόπουλος, είχε ανακινήσει το θέμα όπως επιστραφούν στον δήμο αυτά, αλλά δεν γνωρίζω γιατί δεν επετεύχθη.

Κ. Δήμαρχε. Τα όσα διαδραματίστηκαν μέχρι την ώρα της ταφής του μακαριστού συζύγου μου, στρατηγού ε.α. Αδαμόπουλου Κων/νου, όσον και κατά την διάρκεια αυτής (σε τάφο αγορασμένο τον Σεπτέμβριο του ’17 στο κοιμητήριο της Αγ. Μαρίνας), από την πλευρά της μητροπόλεως, είναι ανορθόδοξα, ανεπίτρεπτα, και παράνομα.

Ο εμπαιγμός τον οποίον υπέστημεν, μου θύμισε τους Φαρισαίους, που ενέπαιζαν τον Κύριο πάνω στο Σταυρό. Ήταν εξύβριση νεκρού.

Δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του συζύγου μου, τον οποίον γνωρίσατε καλά, και ο οποίος έδωσε μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και τιμιότητας, τόσο στην πόλη όπου γεννήθηκε και έζησε μετά την αποστρατεία του, όσον και στις πόλεις όπου υπηρέτησε. Αρχές και αξίες που μετέδωσε και στα παιδιά του.

Κ. Δήμαρχε. Είμαστε γνήσιοι Ορθόδοξοι χριστιανοί, και όχι ετερόδοξοι, κατοχυρωμένοι από το άρθρο 3 του Βασιλικού Διατάγματος του 1923 που ισχύει και σήμερα, και από το Σύνταγμα της Ελλάδος του 1974. Είμαστε πολίτες με ίσα δικαιώματα, και όλες τις δικαιολογίες που επικαλέσθηκαν ανερυθρίαστα και πραξικοπηματικά, είναι αστειότητες.

Κ. Δήμαρχε. Έχετε εκλεγεί να επιλύετε τα προβλήματα της πόλης, και ως αρχών αυτής, στο χέρι σας είναι να δώσετε λύση και στο πρόβλημα αυτό: ή να ισχύσει το ίδιο καθεστώς όπως ισχύει και στην Αμαλιάδα, ή ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα δηλ. τα κοιμητήρια στον δήμο.

Τολμήστε το.

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. Αισθάνομαι ντροπή και μόνον ντροπή, για αυτούς τους ανθρώπους που κρατούν στα χέρια τους τα Άγια των Αγίων, και συμπεριφέρονται έτσι.

 

Ευχαριστώ

Αδαμοπούλου Σοφία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος