FOLLOW US: facebook twitter

Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

Ημερομηνία: 19-09-2020 | Συντάκτης:

Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ιδρύθηκε το 2010 και έως σήμερα ανελλιπώς συμμετέχει στις Διασυλλογικές της υποχρεώσεις σε κύπελλο και πρωτάθλημα της Ένωσης που ανήκει. Έχει αναδειχθεί 2 φορές πρωταθλήτρια ΠΟΒ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Δυτ. Ελλάδος και έχει αγωνιστεί στον προκριματικό όμιλο της Α Εθνικής κατηγορίας.

Έχει διοργανώσει σχολικά και μαθητικά πρωταθλήματα – τα Ατομικά πρωταθλήματα Ηλείας Ζακύνθου και Κεφαλονιάς ενώ διοργανώνει κάθε χρόνο διασυλλογικά πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού και έχει αναδείξει αθλητές με Πανελλήνιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις όπως τον Μακρίδη Δημήτρη Πρωταθλητή Ελλάδος στις κατηγορίες των 10 και 12 ετών και 10ο και 15ο στην Ευρώπη στις αντίστοιχες ηλικίες.

Επίσης έχει διοργανώσει πολλά σιμουλτανέ έχει κάνει παρουσιάσεις και διαλέξεις όπου της έχει ζητηθεί πχ Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά, Ζαχάρω, Ν. Φιγαλεία, Επιτάλιο, Πελόπιο, κά, ενώ στηρίζει κάθε νέα προσπάθεια που έχει στόχο την διάδοση του πνευματικότερου των αθλημάτων το σκάκι στον Νομό μας.

Δίνει βάρος στην ανάδειξη μικρών αθλητών και στην διάδοση του σκακιού, ενώ το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα καλύπτει όλες της ηλικίες από το νήπιο έως και ενηλίκους από αρχάριους έως το αγωνιστικό σκάκι.

Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή γκρουπ αλλά και ιδιαίτερα με φυσική παρουσία και διαδικτυακά ενώ λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών για φέτος θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΟ.

Η έδρα της ΣΑ Πύργου βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων 6 στον Πύργο και τηλ επικοινωνίας το 6932879488 κ. Σιγούρο Μιχάλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος