FOLLOW US: facebook twitter

Σκάκι: Με Μακρίδη 3η στον κόσμο η Εθνική Παίδων

Ημερομηνία: 22-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 16χρονος Πυργιώτης σκακιστής είχε και την 2η καλύτερη ατομική επίδοση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην 1η σκακιέρα

Επιμέλεια: Κώστας Πλιάγκος

proinisports@gmail.com

Η Εθνική Ομάδα Παίδων στο σκάκι, αποτελούμενη και από τον 16χρονο Δημήτρη Μακρίδη από τον Πύργο, σημείωσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Σκακιστική Ολυμπιάδα μέχρι 16 ετών, που ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Μακρίδης, ο οποίος έχει ξεκινήσει το σκάκι στην Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Σιγούρου, και από το 2020 ανήκει στην “Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών” και είναι πολυπρωταθλητής Ελλάδας και με πολλές επιτυχίες και σε διεθνείς αγώνες, συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από την ελληνική ομάδα, όντας αήττητος, με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Η Εθνική Ομάδα Παίδων αποτελείτο από τους εξής αθλητές:

-Δημήτρη Μακρίδη (8 βαθμοί /9 αγώνες, απόδοση 2530)

-Στέφανο Μαγκαλάκη (4,5 βαθμοί / 9 αγώνες, απόδοση 2075)

-Αντώνη Γκαβαρδίνα (6 βαθμοί / 9 αγώνες, απόδοση 2135)

-Αικατερίνη Γκουτζούκη (5 βαθμοί / 9 αγώνες, απόδοση 1827)

Η Εθνική Παίδων πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με 3 νίκες στους 3 τελευταίους γύρους συγκέντρωσε συνολικά 13 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) και ισοβάθμησε στις θέσεις 3-4 με την ομάδα από το Καζακστάν. Μετά την άρση της ισοβαθμίας η ελληνική ομάδα πήρε τελικά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Κίνας με 17 βαθμούς και το αργυρό η Τουρκία με 15. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε από την 23η θέση στην αρχική κατάταξη και τερμάτισε 3η! Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομαδική επιτυχία που έχει καταφέρει η Ελλάδα στο σκάκι!

Ασημένιο στο ατομικό ο Μακρίδης

Ο σπουδαίος σκακιστής Δημήτρης Μακρίδης είχε και μια ατομική διάκριση. Με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες σημείωσε την 2η καλύτερη ατομική επίδοση στην 1η σκακιέρα πίσω από τον Αζέρο Read Samadov, που είχε επίσης 8 βαθμούς, αλλά ο Αζέρος σημείωσε υψηλότερη απόδοση, με μόλις 12 βαθμούς διαφορά (2542). Έτσι, ο Πυργιώτης σκακιστής πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο 16χρονος Δημήτρης Μακρίδης είναι στην ηλικιακή του κατηγορία και όχι μόνο, ο καλύτερος Έλληνας σκακιστής και εκ των κορυφαίων στον κόσμο και συνέβαλε καταλυτικά στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας.

Στη Σκακιστική Ολυμπιάδα συμμετείχαν 63 ομάδες (με 4μελή σύνθεση) από 47 χώρες. Το σύστημα αγώνων ήταν ελβετικό 9 γύρων και ο χρόνος σκέψης 45΄+ 10΄΄. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Στάθης Γαζής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot