FOLLOW US: facebook twitter

Σήψη μέχρι το κόκκαλο! 10 σκάνδαλα που τα… έφαγε το σκοτάδι

Ημερομηνία: 23-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”146231″ img_size=”full”][vc_column_text]

Οι απόπειρες να θαφτούν τα ψέματα Μητσοτάκη


Σκάνδαλα όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ τα τρώει το σκοτάδι. Οι 100 νεκροί την ημέρα από την πανδημία είναι στα «ψιλά» των δελτίων ειδήσεων. Κυκλώματα από πλουσιόπαιδα νιώθουν τόσο ισχυρά κι ασύδοτα, που βιάζουν κοπέλες διαφημίζοντας τα όργιά τους στα social media.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Εκλεκτοί της κυβέρνησης, όπως ο Λιγνάδης, δικάζονται για βιασμούς. Αλλοι εκλεκτοί, όπως ο Φουρθιώτης, μπουκάρουν στα υπουργεία, κλωτσούν πόρτες και αποσπούν χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο χρήμα. Μη εκλεκτοί δημοσιογράφοι διώκονται για ρεπορτάζ τους, ενώ άλλοι πυροβολούνται. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ που αναβαθμίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο διώκεται για σκάνδαλο με ναρκωτικά και σεξουαλικά όργια. Τηλεπερσόνα διακόπτει παράσταση επειδή θίξανε το πανίσχυρο μιντιακό και φιλοκυβερνητικό αφεντικό της.

Εύλογα η κοινή γνώμη παρακολουθεί αποσβολωμένη τη σήψη να έχει φτάσει μέχρι το κόκαλο. Ενα σκηνικό αποσύνθεσης που γεννά οργή και που ο τόπος μας δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά σε τέτοιο βαθμό, ούτε στις πιο παρακμιακές εποχές. Μοναδικό όπλο της κυβέρνησης για να μη φτάσει στα… ρουθούνια των πολιτών όλη αυτή η μπόχα είναι ο έλεγχος της πληροφορίας και η συνεργασία των προθύμων. Καθημερινά γίνεται ένας μαραθώνιος για να θαφτεί ή να απαξιωθεί οτιδήποτε «σκάει» στην επικαιρότητα με οσμή σκανδάλου. Οσα αναδεικνύονται από μια μικρή μερίδα ΜΜΕ ή από τα social media πρέπει να «θαφτούν», να φτάσουν σε όσο το δυνατόν λιγότερα αυτιά πολιτών.

Οταν στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε εάν η κυβέρνησή του επεδίωξε να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης, είτε με τη λίστα Πέτσα είτε με διώξεις, διαστρέβλωσε την αλήθεια: «Έχουμε μεγάλο πλουραλισμό στη χώρα. Ξέρετε, κάθε πρωί το πρώτο πράγμα το οποίο κοιτάμε είναι οι εφημερίδες. Για δείτε λίγο στα πρωτοσέλιδα πόσες ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και πόσες τη στηρίζουν. Η πλειοψηφία ασκεί έντονη κριτική και αυτό σημαίνει πολυφωνία στα ΜΜΕ».

Ασφαλώς και πρόκειται για χονδροειδέστατο ψέμα, το οποίο απευθύνεται σε αφελείς. Δεν είμαστε στο 1990 αλλά στο 2022. Και ΜΜΕ δεν είναι πλέον μόνο οι εφημερίδες, είναι τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και, κυρίως, τα sites υψηλής επισκεψιμότητας, που μαζεύουν όλο και περισσότερο διαφημιστικό χρήμα. Για όσους αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη χώρα, η απάντηση είναι πολύ απλή: Αν σε ό,τι σιωπά η κυβέρνηση σιωπούν και συγκεκριμένα ΜΜΕ, τότε αυτά είναι ελεγχόμενα, άρα αναξιόπιστα. Θα αρκούσε, βέβαια, και μια γρήγορη ματιά στη λίστα Πέτσα για το πού κατευθύνθηκαν τα περισσότερα χρήματα ώστε να αντιληφθεί ο καθένας ποιοι είναι, τελικά, οι πρόθυμοι.

Μέσα σ’ αυτό το όργιο φαυλότητας, η κυβέρνηση μπουκώνει με χρήμα τα «καλά παιδιά». Κάνει απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων με πρόσχημα την πανδημία, μοιράζει διαφημίσεις όπου θέλει, δεν διώχνει υπουργούς που επιλέγουν… Λιγνάδηδες, φιλτράρει τις εξελίξεις με την πανδημία. Η Ελλάδα βιώνει την ταύτιση της πρώτης με την τέταρτη εξουσία, με στόχο τον έλεγχο της κοινής γνώμης. Ο,τι πιο επικίνδυνο για μια δημοκρατία. Τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση μπλέκονται σε έναν φαύλο κύκλο αμοιβαίας χειραγώγησης και ιδιοτελούς συμφέροντος.

Οι δημοσιογράφοι χρειάζονται κρίσεις για να δραματοποιήσουν τις ειδήσεις και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στις κρίσεις. Οπως γίνεται δυο χρόνια τώρα με τον κορονοϊό, που άλλοτε αρκούν 100 κρούσματα για να επιβληθεί ένα lockdown, ενώ άλλοτε τα 60.000 είναι σημάδι ότι «σε έναν μήνα τελειώνει η πανδημία». Μια αποτύπωση όσων συμβαίνουν στη χώρα μας θα επιχειρήσουμε σήμερα. Καταδεικνύοντας ότι κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης έχουν χτίσει μια συστημική συνεργασία-παρωδία, η οποία εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, αλλά παραπλανά το κοινό. Όσο, όμως, οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τους κοροϊδεύουν, τους χειραγωγούν και τους λένε ψέματα τόσο αγανακτούν.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ελέγχεις το χρήμα, ελέγχεις τα media

Όποιος ελέγχει το χρήμα ελέγχει και τα media. Κάπως έτσι οι τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ άφησε παγερά αδιάφορα τα περισσότερα ΜΜΕ. Στο πάρτι, άλλωστε, συμμετείχαν και δημοσιογράφοι… Κάπως έτσι τα δύο τελεσίδικα βουλεύματα που εκδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη, στέλνοντας σε δίκες με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος τους εμπλεκομένους σε προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορεί να προκάλεσαν ταραχή σε πολλά κυβερνητικά στελέχη, αλλά άφησαν ατάραχα τα ΜΜΕ, που πολύ απλά ασχολήθηκαν με τις τελευταίες εξελίξεις στο «Survivor» και τη «Φάρμα»…

Μόνο ένα κανάλι στη μεγαλύτερη πυρκαγιά

Η πυρκαγιά της Εύβοιας τον περασμένο Αύγουστο ήταν η πιο καταστροφική στην Ιστορία της Ελλάδας. Κι όμως, μόνο ένα κανάλι τόλμησε να κάνει κανονική δημοσιογραφία, το Open. Ολα τα άλλα, κρατικά και ιδιωτικά, κινήθηκαν επιφανειακά, δίχως διάθεση κριτικής για την ανυπαρξία της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών, ενώ λίγο έλειψε να βγάλουν τρελούς τους Ευβοιώτες που φώναζαν ότι δεν έβλεπαν επί ημέρες πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα.

Παλαιότερα θυμόμαστε απευθείας μεταδόσεις στα δελτία ειδήσεων ακόμα και για φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Στη Β. Εύβοια δεν θεωρήθηκε ότι υπήρχε λόγος για εκτενή ρεπορτάζ, αναλύσεις κι αναζήτηση ευθυνών για τη μεγαλύτερη οικολογική τραγωδία.
Αντίθετα, όλα τα κανάλια έσπευσαν να καλύψουν ποικιλοτρόπως την πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη στην κατεστραμμένη Εύβοια… τέσσερις μήνες μετά τη συμφορά και, φυσικά, να μεταδώσουν τις αποθεωτικές ατάκες μιας περίεργης κομματικής μαντάμ που αποκαλούσε «θεούς» τον πρωθυπουργό και τον Τριαντόπουλο.

Την ίδια ώρα της εκδήλωσης-φιάσκο για τη δήθεν ανασυγκρότηση της Εύβοιας τα ΜΑΤ έδερναν τους Ευβοιώτες παραγωγούς που ήθελαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, πλάνα που έπαιξαν σε ελάχιστα sites…

Οι 20.000 νεκροί δεν είναι είδηση…

Στις 21 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θρήνησε 20.000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας. Από το σύνολο των εφημερίδων της χώρας, μόνο δυο ανέδειξαν -μία εξ αυτών η «δημοκρατία»- τη συνταρακτική είδηση ως πρώτο θέμα. Τα περισσότερα δελτία ειδήσεων την υποβάθμισαν λίγο πριν από τα…αθλητικά.

Οι ειδήσεις για τα ψώνια εν όψει Χριστουγέννων αξιολογήθηκαν ως πιο σημαντικές. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το αφήγημα της κυβέρνησης, που τα έδινε όλα για τόνωση της αγοράς, αφού η οικονομία είναι πάνω απ’ όλα…

Υπόθεση Ζαραλίκου: «Η σιωπή των Μέσων τα δείχνει όλα»

Την ημέρα που «έσκασε» στα social media το περιστατικό εκφοβισμού του ηθοποιού Χριστόφορου Ζαραλίκου ερωτήθηκε πώς είδε την αντιμετώπιση του συμβάντος από τα κανάλια και τα μεγάλα sites. Η απάντησή του στην εφημερίδα «Live Sport» περιγράφει όλο το άρρωστο σκηνικό στη χώρα μας: «Αυτή η σιωπή των Μέσων δείχνει το αν το γεγονός αυτό ήταν κατευθυνόμενο ή τυχαίο. Δεν αναφέρεται πουθενά. Ενώ ασχολείται όλος ο κόσμος, δεν ασχολείται σχεδόν κανένας δημοσιογραφικός οργανισμός. Το πλαίσιο σε τι χώρα ζούμε το ορίζει η Πολιτεία και η υπεύθυνη Πολιτεία σε ένα τόσο σοβαρό γεγονός είναι απούσα. Δεν έχει κάνει μισή δήλωση το υπουργείο Πολιτισμού, που είναι αρμόδιο».

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έχει πάρει θέση για την επίθεση, συνοδεία μπράβων, της τηλεπερσόνας Σάσας Σταμάτη, επειδή θεώρησε ότι από τα λεγόμενα του Ζαραλίκου στην παράσταση θίγεται ο ιδιοκτήτης του Mega Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε πολλά sites η είδηση ανέβηκε αρχικά, αλλά πολύ γρήγορα κατέβηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία των δελτίων ειδήσεων δεν ανέφερε το παραμικρό. Ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι εύλογα δεν έπαιξε η πρωτοφανής είδηση στο Mega, από τα άλλα κανάλια γιατί θάφτηκε;

[/vc_column_text][vc_column_text]newsbreak.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia