FOLLOW US: facebook twitter

Σινέ Ρόδον: «Παναγία Βόηθα!» για το ημιτελές Κινηματοθέατρο Σταφιδοκάμπου

Ημερομηνία: 14-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Με σκοπό την αφύπνιση όλων για την αποπεράτωση του για τρίτη σχεδόν δεκαετία ημιτελούς κινηματοθεάτρου του χωριού δόθηκε η  ξεχωριστή παράσταση “Παναγία Βόηθα!” το περασμένο Σάββατο με δωρεάν είσοδο.

Έτσι μας συστήθηκε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Άνω Λιοσίων “Υπερφωτισμένοι”, καθώς αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου,  παρουσίασε τη δουλειά της και καταχειροκροτήθηκε στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σταφιδοκαμπίτης Γιάννης Γαλανόπουλος ενώ έπαιξαν οι: Γιάννης Γαλανόπουλος, Χρύσα Δήμου, Κατερίνα Καληνυκτάκη, Μαρία Κατσαούνη, Σωτήρης Μανάφας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αθηνά Σκουρλή, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου και  η μικρή Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου.

Σύσσωμο το χωριό και επισκέπτες από άλλες περιοχές γέμισαν από νωρίς το ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ και βρέθηκαν στο πλευρό του δικού τους παιδιού, που πρόσφατα κατέκτησε το 4ο Πανελλήνιο Βραβείο Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για το ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΟΥ και  η πένα του αποτελεί εγγύηση μιας υπέροχης βραδιάς με πολύ γέλιο  μακριά από τις στενοχώριες της καθημερινότητας.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής, με κεντρικά πρόσωπα δύο ζευγάρια που επιθυμούν, διακαώς, να τεκνοποιήσουν. Τελικά τα καταφέρνουν, μέσα από μια σειρά αντίξοων καταστάσεων, όπου αναμετρώνται η ανάγκη επιβίωσης με την ανθρωπιά.

Η  πρωτότυπη ιστορία που σκάρωσε ο Γιάννης Γαλανόπουλος γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια  έδειξε, ακόμη μια φορά, πως ξέρει να χειρίζεται με μαεστρία γνωστά ιστορικά γεγονότα όπως και  την ιδιαίτερη ελληνική κουλτούρα με τις προλήψεις και τα ελαττώματα των ανθρώπων.

Οι ήρωες της θεότρελης κωμωδίας  μας έκαναν να γελάσουμε δυνατά, δημιούργησαν ευχάριστο κλίμα με τις  απίστευτα έξυπνες κωμικές σκηνές, αλλά και είδαμε κομμάτια της σκληρής κατοχικής καθημερινότητας την πείνα, τις εκτελέσεις για αντίποινα,  την συνεργασία με τον κατακτητή, την εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της κλοπής των περιουσιών τους, τη διφορούμενη στάση των συμμαχικών δυνάμεων και το αντιστασιακό κίνημα.

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος εκτός από το να γράφει να σκηνοθετεί και να παίζει φροντίζει, με την βοήθεια των φίλων του αλλά και χορηγών με επικεφαλής το Δήμο Φυλής, η παραγωγή της  παράστασής του να παραπέμπει σε επαγγελματικό θίασο καθώς, τα σκηνικά, τα κοστούμια, ο φωτισμός και τα ηχητικά  είναι  υποδειγματικά.

Δίπλα στο Γιάννη Γαλανόπουλο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής κος Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος είπε ότι εκπροσωπεί ένα μικρομεσαίο δήμο με σημαντικό έργο στον πολιτισμό που υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Ηλείο δημιουργό, μάλιστα η κόρη του είναι μέλος της  Ομάδας Θεάτρου Άνω Λιοσίων ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ,  έχουν  γοητευθεί από το Σταφιδόκαμπο και θέλουν να βοηθήσουν έτσι ώστε  να αναδειχθεί το θέμα του Ημιτελούς Κινηματοθεάτρου Σταφιδοκάμπου, το οποίο παραμένει οικοδομή για πάνω από 20 χρόνια!

Χαιρετισμό πριν την παράσταση, απευθυνε ο νέος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο οποίος παίρνοντας το λόγο αναγνώρισε την ανάγκη υποστήριξης για την  ολοκλήρωση του έργου έτσι ώστε να είναι κάτι για το οποίο δεν θα ντρέπεται, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο τέλος της θητείας του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος