FOLLOW US: facebook twitter

«Σήμερον τα Φώτα και ο Φωτισμός…»: Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια στην Ηλεία

Ημερομηνία: 04-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων Κατάκολο και Κυλλήνη

 

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν και φέτος στην Ηλεία την Κυριακή τα Θεοφάνεια, όπου θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νομού ο καθαγιασμός των Υδάτων, με την ελπίδα βεβαίως ο καιρός να είναι σύμμαχος των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Στο δήμο Πύργου το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Φώτων, θα είναι όπως κάθε χρόνο το Κατάκολο, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή. Ο δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προσκαλούν τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους Φορείς και όλους τους Συμπολίτες μας στην Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δημ. Διαμερίσματος Κατακόλου και στο λιμάνι, την Κυριακή 06/01/2019, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού. Η έναρξη της Θείας Λειτουργίας θα είναι στις 7 το πρωί και η τελετή του Αγιασμού εντός του Ναού θα ξεκινήσει στις 10 ακριβώς. Η τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου, όπου οι πιο… τολμηροί κολυμβητές θα πέσουν στη θάλασσα για να ανασύρουν το Σταυρό.

Στο δήμο Ήλιδας ο Καθαγιασμός των Υδάτων θα γίνει με κάθε επισημότητα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου ανήμερα των Θεοφανείων. Η Θεία Λειτουργία θα ψαλλει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως της Σωτήρος στο Παλούκι Αμαλιάδας ( Σωτηρούλα) και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου παρουσία των αρχών,  φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας.

Στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, ο Αγιασμός των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Στην παραλία της Τ.Κ Κάτω Σαμικού στις 11.30 το πρωί, στην Γέφυρα της Τ.Κ Σέκουλα στις 11 το πρωί και την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί θα γίνει παράλληλος εορτασμός των Θεοφανείων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην γέφυρα της Τ.Κ Τρυπητής.

Στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, θα είναι όπως πάντα το λιμάνι της Κυλλήνης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα νερά του λιμανιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος