FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα η πρώτη Έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Νυχτερινή παρέλαση με καρναβαλιστές και μεγάλο αποκριάτικο γλέντι

Την πρώτη επίσημη Έξοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα γιορτάσουν σήμερα τα Λεχαινά στις 7 το απόγευμα με ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι για το  46Ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι που θα κορυφωθεί την Κυριακή.

Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών θα  προπορεύοναι της νυχτερινής παρέλασης,  και θα δώσουν  μια ξεχωριστή νότα στην αποκριάτικη έξοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου που είναι  όντως εντυπωσιακός!

Τα Λεχαινά, θα πλημμυρίσουν  χρώμα και μουσική, ενώ η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της εδώ και μέρες και έχει στολιστεί από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων που έχει και την διοργάνωση  των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών θα παρουσιάζει χορούς που χαρακτηρίζουν τις Απόκριες.

Στην Ελλάδα το Καρναβάλι, οι Απόκριες γιορτάζονται με ομαδικές μασκαράτες, χορούς, γλέντια, και σάτιρα, έθιμα τα οποία διαφέρουν σε κάθε περιοχή.

Τα κύρια στοιχεία της Αποκριάς είναι, το κέφι, οι αστεϊσμοί και οι μεταμφιέσεις που δίνουν ευκαιρία για ξεφάντωμα, οινοποσία και πειράγματα. Οι εορτασμοί του Καρναβαλιού, χαρακτηριστικοί και ευφάνταστοι, αποτελούν την έκφραση ενός αξιόλογου και ιδιότυπου λαϊκού πολιτισμού με επιρροές από διάφορες κουλτούρες. με τραγούδια χαρακτηριστικά των αισθημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος