FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας: Σήμερα η μεγάλη κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Πυροπλήκτων στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα
Σήμερα η μεγάλη κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Πυροπλήκτων στην κεντρική πλατεία Πύργου στις 7.30 το απόγευμα- Κάλεσμα συμμετοχή από Συλλόγους, Σωματεία και φορείς
-Συλλαλητήριο, ομιλίες και μεγάλη συναυλία του Διονύση Τσακνή
-Απαγγελία ποιήματος από τον Ηλείο Κώστα Καζάκο

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων Ηλείας στις 7.30 σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου, απαιτώντας την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Κάλεσμα συμμετοχής, στο συλλαλητήριο αλλά και στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Τσακνή, όπου θα συμμετέχει με την απαγγελία ποιήματος ο Ηλείος ηθοποιός Κώστας Καζάκος, έχουν απευθύνει Σύλλογοι, Σωματεία και φορείς από όλη την Ηλεία. Μεταξύ άλλων οι παρακάτω:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στα Καταστήματα Ν. Ηλείας, τονίζοντας ότι εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. «Το Δ.Σ του Σωματείου καλεί όλα τα μέλη του και τους εργαζόμενους της Ηλείας να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση απαιτώντας α) Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυσηόλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης και β)Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλον τον εξοπλισμό, στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας!
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές και με ανακοίνωση του τονίζει: «Φτάνει πια η υποκρισία της κυβέρνηση της ΝΔ. Κανένας να μη δείξει εμπιστοσύνη στα «μεγάλα λόγια» και τις «φτηνές δικαιολογίες» του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Από συγνώμες χορτάσαμε! Και όλα αυτά αφού άφησαν απροστάτευτο, μόνο του το λαό και τους εργαζόμενους να παλεύουν με την πύρινη κόλαση για να σώσουν τα σπίτια τους και τις καλλιέργειές τους μαζί με τους λιγοστούς πυροσβέστες που με αυτοθυσία πάλευαν παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικά μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό. Καλούμε όλα τα μέλη του Συνδικάτου να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Ν. Ηλείας».
  • Η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φορείς συμμετέχει στην υπόθεση του αγώνα των πυρόπληκτων. «Όλοι και όλες στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ν. Ηλείας. Μετά την πύρινη λαίλαπα, που στο πέρασμα της έκαψε τα πάντα, δάσος, σπίτια, περιουσίες, οι πυρόπληκτοι των χωριών της Ηλείας δίνουν την μάχη της επόμενης ημέρας για την επιβίωση τους. Αφού η Κυβέρνηση της Ν.Δ ακολουθώντας την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων αποδείχθηκε παντελώς απροετοίμαστη για την προστασία του λαού και της περιουσίας του».
  • Κάλεσμα απεύθυνε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων όλα τα μέλη του και τους Συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στην συγκέντρωση. «Δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας! Όλοι στον αγώνα!» τονίζουν.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως με ανακοίνωση του, δηλώνει πως συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής πυρόπληκτων και καλεί όλους τους συναδέλφους και τους Ηλείους να συμμετέχουν, στη σημερινή στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου. «Να απαιτήσουμε την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις» επισήμανε ο πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος.

Με λεωφορεία στον Πύργο

Πληγέντες και πολίτες, μέλη Σωματείων, Συλλόγων και φορέων, θα συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο ενώ για την κάθοδο τους, πέρα από ιδιωτικά μέσα, θα υπάρχουν και λεωφορεία που προσφέρει το σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας.

Συγκεκριμένα θα αναχωρήσουν λεωφορεία:

1)Από τη Νεμούτα στις 6:00 μ.μ., 6:15 μ.μ Λάλα  και Πεύκες 6:45 μ.μ.

2) Από την Καυκωνία στις 6:15 μ.μ., 6:30 μ.μ Πελόπιο και Πλάτανο 6:45 μ.μ.

3) Από Ζαχάρω στις 6:00 μ.μ., Κρέστενα 6:30 μ.μ

4) Από Βάρδα στις 6:00 μ.μ, Λεχαινά 6:15 μμ, Ανδραβίδα 6:20 μ.μ. και Γαστούνη 6:30μ.μ

“Καλούμε όλο το λαό της Ηλείας πυρόπληκτοι και μη να συμμετέχουν στον αγώνα μας. Στη συγκέντρωση θα υπάρχουν καρέκλες για καθήμενους, θα τηρούνται οι αποστάσεις και καλούμε τον κόσμο να φοράει μάσκα.

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε αύριο να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι επικοινωνιακά κόλπα αλλά άμεσες αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος