FOLLOW US: facebook twitter

Σημείο αναφοράς στα Ηλειακά πολιτιστικά δρώμενα το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 05-09-2024 | Συντάκτης:
Το φεστιβάλ παρουσίασε ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απέπνεε το πνεύμα και τον παλμό της εποχής.

Ο ιστός που συνδέει τον άνθρωπο με τον πολιτισμό

** Σταυροδρόμι τέχνης και πολιτισμού

*** Δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού

Σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας αποτέλεσε το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού που από τις 15 Ιουλίου έως και τις 25 Αυγούστου μετέτρεψε το Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» σε πυρήνα Τέχνης και Πολιτισμού. Η δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού με ένα πολυδιάστατο και πλουραλιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανανέωσε τον δεσμό του φεστιβάλ με το κοινό ενώ ενίσχυσε τον ιστό που συνδέει τον άνθρωπο με τον πολιτισμό.

Το φετινό φεστιβάλ ενίσχυσε ουσιαστικά το πολυδιάστατο πολιτιστικό αποτύπωμα του Ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων και του Δήμου Πηνειού στην Ηλεία.
Αρμονική ήταν η σύμπλευση σύγχρονου και παραδοσιακού θεάματος.

Κατά τη διάρκεια του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού παρουσιάστηκαν δεκατέσσερις εκδηλώσεις που απέσπασαν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια. Θεατρικά έργα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική παράδοση, δράσεις με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για παιδιά και νέους καθώς και διαδραστικές παραστάσεις  αποτέλεσαν πόλοι έλξης. Η πρόθεση των διοργανωτών αφενός για τη δημιουργική συνύπαρξη έργων κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας αφετέρου για την αρμονική σύμπλευση του παραδοσιακού με το σύγχρονο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία· το φεστιβάλ παρουσίασε έτσι ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απέπνεε το πνεύμα και τον παλμό της εποχής και ενίσχυσε ουσιαστικά το πολυδιάστατο πολιτιστικό αποτύπωμα του Ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων και του Δήμου Πηνειού στην Ηλεία.   

Η πρόθεση των διοργανωτών για τη δημιουργική συνύπαρξη έργων κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το Φεστιβάλ Πηνειού ανανεώνει το ραντεβού του για το καλοκαίρι του 2025 με υψηλότερους στόχους και προσδοκίες.
Τον θεσμό στήριξαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πηνειού, φίλοι της Τέχνης και του Πολιτισμού από όμορους δήμους καθώς και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή το φεστιβάλ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τους συντελεστές για τον εξαιρετικό προγραμματισμό και την άρτια οργάνωσή του. Τον θεσμό στήριξαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πηνειού, φίλοι της Τέχνης και του Πολιτισμού από όμορους δήμους καθώς και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης απέσπασε η διοργάνωση από εταιρείες παραγωγής με σημαντική και μακρόχρονη πορεία στον χώρο του θεάματος που επέλεξαν το φεστιβάλ για την καλοκαιρινή περιοδεία τους. Οι συντελεστές των παραστάσεων προχώρησαν σε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για τις υποδομές και τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου καθώς και για τους άρτιους βοηθητικούς χώρους. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις του θεάτρου ανακαινίστηκαν και αναβαθμίστηκαν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας –σε συνέχιση της έμπνευσης του Χρήστου Μάλλιαρη- με πρωτοβουλία του σημερινού δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού (που εξασφάλισε τη μελέτη και  τη χρηματοδότηση ύψους 400.000€), ενώ ήταν η ίδια δημοτική αρχή που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε να υλοποιεί το Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού.

«Επενδύουμε στον πολιτισμό και την εξωστρέφεια»

«Το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού αποτελεί το επιστέγασμα της δυναμικής επανεκκίνησης του δήμου μας στον τομέα του πολιτισμού» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

«Το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού αποτελεί το επιστέγασμα της δυναμικής επανεκκίνησης του δήμου μας στον τομέα του πολιτισμού· μιας πορείας που ξεκίνησε από τα φετινά Ανθεστήρια Γαστούνης και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ήδη σηματοδοτεί την πολιτιστική και πολιτισμική αναγέννηση και αναβάθμιση του τόπου μας» επισημαίνει ο κ. Αλέξης Καστρινός. Παράλληλα ο δήμαρχος Πηνειού σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση επανακαθορίζει δυναμικά την πορεία του φεστιβάλ συμβάλλοντας έτσι γόνιμα αφενός στην ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος αφετέρου στην προσπάθεια εξωστρέφειας του Δήμου Πηνειού. «Ανανεώνουμε πλέον το ραντεβού μας για το καλοκαίρι του 2025 με ακόμη υψηλότερους στόχους και προσδοκίες» ανέφερε ο κ. Καστρινός και πρόσθεσε «το Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού θα συνεχίσει να αποτελεί τον ιστό που συνδέει άρρηκτα τον πολιτισμό με τον άνθρωπο». 

Ξεχώρισαν οι δράσεις με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για παιδιά.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν στην οργάνωση και την υλοποίηση του φεστιβάλ στάθηκε ιδιαίτερα στην πορεία του φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η τεχνογνωσία που αποκτάται με την πάροδο του χρόνου πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμού και στη βελτίωση της διοργάνωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot