FOLLOW US: facebook twitter

Σφαγή στην Καμπούλ: Το ISIS «βλέπουν» ως δράστη της επίθεσης οι Αμερικανοί – Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) θεωρούν ως δράστες της επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο της Καμπούλ οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με το Politico, δράστης της επίθεσης ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης. Παράλληλα, σημειώνει ότι «οι πρώτες αναφορές υποδηλώνουν ότι τέσσερις ή περισσότεροι υπάλληλοι των αμερικανικών υπηρεσιών ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από την έκρηξη στο αεροδρόμιο».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμιουλάχ Μουτζαχίντ, είπε ότι οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιηθεί για πιθανή επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο. «Οι Ταλιμπάν είναι δεσμευμένοι στη διεθνή κοινότητα και δεν θα επιτρέψουν τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν το Αφγανιστάν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους. Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανές τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο ISIS», φέρεται να είπε ο Μουτζαχίντ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος