FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο Φωνητικής και τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87198″ img_size=”full”][vc_column_text]Το τραγούδι άνθισε στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου 2019  σε ένα μοναδικό για την πόλη σεμινάριο Φωνητικής και τραγουδιού.

Με διδάσκουσα την καταξιωμένη Soprano, σολίστ τραγουδιού και καθηγήτρια Φωνητικής Χριστίνα Γιαννακοπούλου όλοι οι συμμετέχοντες έζησαν μια μοναδική εμπειρία!

Η πολύτιμη  διδασκαλία, οι συμβουλές και η καθοδήγηση προσέφεραν μεγάλη χαρά και γνώσεις στους ενεργούς συμμετέχοντες αλλά και στους ακροατές, καθώς ενίσχυσαν την θέλησή τους για ποιοτικότερη ενασχόληση και καλλιέργεια του πιο σημαντικού εκφραστικού μέσου, της φωνής τους.

57232043 1043943389131225 8267725587108331520 o

Την υποδοχή της εισηγήτριας Χριστίνας Γιαννακοπούλου & τον χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους με την εισαγωγή της πρώτης μέρας του σεμιναρίου, έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος, εξαιρώντας τη μουσική της πορεία αλλά και την προσωπικότητά της και ευχαριστώντας την για την παρουσία της στην πόλη, μιας και Σεμινάριο Φωνητικής πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Πύργο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Στο σεμινάριο συμμετείχαν σπουδαστές μονωδίας από την Σχολή τραγουδιού του Ελληνικού Ωδείου Πύργου με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φωνητικής Κατερίνα Ψαρρά. Το βράδυ του Σαββάτου οι σπουδάστριες μονωδίας Μαρία Μπάντου, Ραφαέλα Τόκα, Τζωρτζίνα Μπουλούτα, Κατερίνα Μπάκα και Ραφαέλα Τζαβάρα, παρουσίασαν ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια,´ μέρος από τη διδασκαλία τους, που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Επίσης συμμετείχαν καθηγητές μουσικής του Ωδείου, χορωδοί μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου, φίλοι του Ωδείου που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το τραγούδι, εκπαιδευτικοί και μουσικοί. . Τους ενεργούς συμμετέχοντες συνόδευσαν οι καθηγήτριες πιάνου  του  ωδείου Δώρα Ξένου, Φωτεινή Νικολοπούλου και Μαρία Ασημακοπούλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, σαλόνι και εσωτερικός χώρος

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με την αποφώνηση από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, καθηγητή κιθάρας και Μαέστρο της Μικτής Χορωδίας Πύργου  Θοδωρή Παναγόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της φωνής και τον τρόπο που πρέπει να εκφέρεται αλλά και τη σημασία που παίζει η μουσική στη ζωή μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η αίσθηση όλων όσων βρέθηκαν το μελωδικό αυτό Σαββατοκύριακο στους φιλόξενους χώρους του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, ήταν ιδιαιτέρως θετική και ικανοποιητική. Φεύγοντας από το Σεμινάριο συμμετέχοντες και ακροατές ευχήθηκαν η πρωτοβουλία αυτή που έλαβε η Διοίκηση του Ωδείου να βρει και άλλους μιμητές έτσι ώστε η πόλη να φέρνει τον πολιτισμό και τη Μουσική κοντά στους Πολίτες, προσφέροντας τους γνώση και εφόδια. Την εκδήλωση του Σεμιναρίου τιμήσαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Νικολούτσος τέως πρόεδρος του Συλλόγου και του Ωδείου, η Γιάννα Σπηλιoπούλου Οικονομολόγος – υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Γιάννης Παναγούλιας Πολιτικός Μηχανικός, φίλοι και εκπρόσωποι Φορέων.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot