FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο από την ΕσΑμεΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιμόρφωση στελεχών και εργαζόμενων των Οργανώσεων ατόμων με αναπηρία

Σεμινάριο Επιμόρφωσης στελεχών και εργαζομένων των Οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία στην Αρχαία Ολυμπία διοργάνωσε η Ε.Σ.ΑμεΑ από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2023, με θέμα το δίκτυο καταγραφής και αντιμετώπισης περιστατικών άνισης μεταχείρισης, με την παρουσία του Προέδρου της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη και τη συμμετοχή των Δημάρχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλου & Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Eίναι η πρώτη ολοκληρωμένη Πράξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων, οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όσο και στα στελέχη των αναπηρικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχοι της Πράξης είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η διευκόλυνση της ένταξης και επανένταξης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας, η ενίσχυση της ικανότητας των στελεχών της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να ενσωματώσουν τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, η βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Κοινότητας στους πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στοχευμένων ομάδων που δύνανται να συμβάλουν σημαντικά στην άρση της προκατάληψης και των εμποδίων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Το Δίκτυο καταγραφής και αντιμετώπισης περιστατικών άνισης μεταχείρισης έχει ως στόχο την καταγραφή περιστατικών άνισης μεταχείρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και την αντιμετώπιση των περιστατικών άνισης μεταχείρισης μέσω της δημιουργίας ενός φυσικού δικτύου ανάμεσα στην Ε.Σ.Α.μεΑ και τα στελέχη των τοπικών αναπηρικών οργανώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε το τριήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης σε ζητήματα άνισης μεταχείρισης, στην Αρχαία Ολυμπία για αιρετά στελέχη ή/και εργαζόμενους τοπικών αναπηρικών οργανώσεων.

Παρών ήταν και ο Περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΕσΑμεΑ, Αντώνης Χαροκόπος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot