FOLLOW US: facebook twitter

«Σεισμικό» Σαββατοκύριακο στην Ηλεία

Ημερομηνία: 08-07-2024 | Συντάκτης:

-Ανησυχία από τις δύο δονήσεις μεγέθους 4,9R και 4,7R στην Ανδραβίδα

Αναστάτωση επικράτησε το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία εξαιτίας δύο ισχυρών σεισμών με επίκεντρο την περιοχή της Ανδραβίδας. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 8:34μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου και ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 10 χλμ νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας και με εστιακό βάθος μόλις 11,1 χλμ., σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε χθες στις 6:41μ.μ. και ήταν μεγέθους 4,7R με επίκεντρο τη χερσαία περιοχή νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας και με εστιακό βάθος 23,4 χλμ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τις δύο ισχυρές δονήσεις συνόδευσε πλήθος μετασεισμών μικρότερης ισχύος. Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, η όλη δραστηριότητα ακολουθεί την ιστορική σεισμικότητα της περιοχής.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο για να δούμε πόσο μπορεί να διαρκέσει. Η όλη δραστηριότητα, πάντως, ταιριάζει με τα σεισμοτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Από εκεί και πέρα ο δομικός ιστός της Ηλείας είναι θωρακισμένος κτιριακά και ανθεκτικός», ανέφερε.

Και οι δύο σεισμοί, πάντως, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Ηλείας και κυρίως της Ανδραβίδας, αφού θύμισαν την ισχυρή δόνηση του 2008.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot