FOLLOW US: facebook twitter

Σειρά πρωτοβουλιών από συλλόγους και σωματεία του Πύργου – Νοσοκομείο και στάθμευση στο επίκεντρο της συζήτησης

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:

Πρωτοβουλίες συναντήσεων και επαφών για τα σημαντικότερα προβλήματα του Πύργου αποφάσισαν να δρομολογήσουν κατά τη διάρκεια της νέας συνάντησης που πραγματοποίησα προχθές το απόγευμα σύλλογοι, φορείς και σωματεία της πόλης, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου Ηλίας Ξανθούλης.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συνάντηση με τον νέο διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, για να συζητήσουν μαζί του την κατάσταση στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στην Παθολογική και να του καταθέσουν προτάσεις και πώς μπορούν και οι ίδιοι οι φορείς να βοηθήσουν.

«Ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν οι γιατροί της Πάτρας και πληροφορούμαι ότι αναμένεται να βγάλουν και από άλλες περιοχές, θα έχουμε πρόβλημα και ενόψει των Χριστουγέννων, λόγω και της επισκεψιμότητας που θα έχει η πόλη μας. Θα προσπαθήσουμε εντός της εβδομάδας να κλείσουμε το ραντεβού, ενώ έχουμε συνυπογράψει την επιστολή του δημάρχου για να κηρυχθεί η περιοχή σε άγονη ζώνη τύπου Α για την προσέλκυση γιατρών και τη θέσπιση κινήτρων. Θα δούμε και σαν σύλλογοι αν μπορούμε για κάποιο χρονικό διάστημα να επιδοτήσουμε την παρουσία των γιατρών, όμως αυτό δεν είναι εύκολο να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Θα είναι σαν ένα μέσο πίεσης για να προσελκύσουμε γιατρούς» ανέφερε για το ζήτημα του νοσοκομείου ο κ.Ξανθούλης.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα της στάθμευσης στην πόλη, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την εικόνα του Πυργου, και αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, προκειμένου να του θέσουν τις ιδέες αλλά και τις προτάσεις του.

Παράλληλα, αποφάσισαν να τα θέσουν και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, προκειμένου να συζητηθούν σε μελλοντική συνεδρίαση.

 «Ήδη είχαμε μια πρώτη επικοινωνία με τον δήμαρχο και είναι θετικός στο να μιλήσουμε. Το επόμενο που θα κάνουμε θα είναι να ζητήσουμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο χώρος στάθμευσης και το αντιμετωπίζουν πρώτα οι μόνιμοι κάτοικοι και μετά οι επισκέπτες. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τη Δημοτική Αρχή και μας μεταφέρουν συνεχώς ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση. Μια πρόταση που υπάρχει από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι και την ενστερνίζονται όλοι οι σύλλογοι είναι να ενοικιαστούν οι χώροι στα ελεύθερα οικόπεδα που υπάρχουν γύρω από το Επαρχείο και να υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο, ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικό κόστους και να είναι και φυλασσόμενο μέρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος