FOLLOW US: facebook twitter

Σε υπουργική Ομάδα Εργασίας για τους ΑμεΑ ο Φαρμάκης

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:

Για την ανεξάρτητη διαβίωση και συμπερίληψή τους στην κοινότητα

Με απόφαση του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιου Σταμάτη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συμμετέχει ως εκπρόσωπος του β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε από το Υπουργείο για την ανεξάρτητη διαβίωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η εκπόνηση πορίσματος για την κατάρτιση νέας στρατηγικής για την ανεξάρτητη διαβίωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα. Στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας θα αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση και οι βασικές συνιστώσες για την υλοποίηση αποτελεσματικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής.

Η Ομάδα Εργασίας θα εξετάσει τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών εξατομικευμένης υποστήριξης και φροντίδας, την πρόσβαση στις μεταφορές και επικοινωνίες, σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε υπηρεσίες απασχόλησης και εργασίας, καθώς και την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων δομών διαβίωσης που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια, την ατομική αυτονομία και την ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία, βάσει των προσωπικών επιλογών τους και των δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης που διαθέτουν. Τέλος, θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την ανάσχεση της ζήτησης για ιδρυματική φροντίδα και η ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία.

Η διάρκεια της Ομάδας Εργασίας ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες και στο τέλος του τετραμήνου θα παραδώσει το πόρισμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί η στρατηγική για την ανεξάρτητη διαβίωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι τα εξής:

·         Γεώργιος Σταμάτης (Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ως Πρόεδρος)

·         Ιωάννης Βαρδακαστάνης (πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΕΣΑΜΕΑ)

·         Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

·         Δημήτριος Παπαστεργίου (Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδας)

·         Αθηνά Διακουμάκου (προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

·         Μαρίλυ Χριστοφή (΄Β Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας)

·         Άννα Παπαδοπούλου (συνεργάτης στο Γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πολιτικός επιστήμονας)

·         Κωνσταντίνος Μεγαρίτης (νομικός)

·         Ευαγγελία Ζέρβα (υπάλληλος Τμήματος Ενίσχυσης Οικογενειακής Συνοχής, με διάθεση στο γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας)

·         Αγαθή Καρρά (συνεργάτης στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, νομικός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος