FOLLOW US: facebook twitter

Σε βάθος 4ετίας η ολοκλήρωση των αποθηκών του ΑΣΟ σε κυψέλη πολιτισμού

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr
Σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για την ανάθεση της εκπόνησης των μελετών από την Π.Ε. Ηλείας
-«Σύντομα θα έχουμε θετικά νέα» υποστήριξε ο πρ. της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χρ. Κωνσταντόπουλος

Δε χωρά αμφιβολία, ότι η  μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, στο οποίο θα στεγαστεί μόνιμα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για τον Πύργο και ολόκληρη την Ηλεία.

Η πρόταση λοιπόν που υιοθετήθηκε το 2017 (υποβάλλονταν από το 2005) από την προηγούμενη κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το καλοκαίρι του 2019 με αυξημένη χρηματοδότηση από την αρχική εξαγγελία, με 12 εκ. ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού και εφαρμογής του κτιριολογικού προγράμματος και εκτιμάται ότι την Άνοιξη του 2020 θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη των απαιτούμενων διαγωνισμών.

Τα στελέχη του Φεστιβάλ, έχουν διαρκείς συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη με στόχο τη διαμόρφωση των χώρων του εγκαταστάσεων του ΑΣΟ ώστε ο σχεδιασμός να περιλαμβάνει πέρα από την κεντρική ιδέα και τις επιμέρους χρήσεις που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του Φεστιβάλ αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας που θα έχει δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Εκτιμώ με βάση τα όσα έχω υπόψη μου αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε μέσα στην 3ετία-4ετια το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στην κοινωνία της Ηλείας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνσταντόπουλος, επισημαίνοντας πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο ο οποίος τους έχει διαμηνύσει ότι το θέμα αυτό αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον ίδιο. «Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά νέα» πρόσθεσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας για τη μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε σύγχρονη κυψέλη πολιτισμού, σημείωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες ούτως ώστε να έχουν την ανάθεση της εκπόνησης των μελετών για την ωρίμανση του έργου. «Μετά από αρκετές συναντήσεις και συσκέψεις τόσο με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας όσο και με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών βρισκόμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο σε ότι αφορά την ωρίμανση μελετών για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού ενός τόσο σημαντικού έργου. Έχουν ληφθεί υπόψη οι νέες κτιριακές απαιτήσεις και πρόθεση μας είναι οι αποθήκες του ΑΣΟ να αποτελέσουν «το σπίτι» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και όλων των παράπλευρων εκδηλώσεων. Παράλληλα όμως να αποτελέσουν και ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Ηλείας γενικότερα πλήρως λειτουργικό και αξιοποιήσιμο σε κάθε έκφανση του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot