FOLLOW US: facebook twitter

Σε τρεις άξονες οι προτεραιότητες του Δήμου Ήλιδας, που έθεσε ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλους στο Θανάση Κοντογιώργη για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης Ηλείας

Ημερομηνία: 16-12-2024 | Συντάκτης:

Τρεις βασικούς αναπτυξιακούς άξονες του Δήμου Ήλιδας έθεσε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, κατά την διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Θανάση Κοντογεώργη, η οποία αφορούσε στο σύνολο της Ηλείας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη.

Η σύσκεψη για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης Ηλείας διεξήχθη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, των επτά δημάρχων της Ηλείας και των τριών κυβερνητικών βουλευτών: του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, της κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου και του πρώην Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Τα έργα του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης, που σε πολλά σημεία φαίνεται να συμπίπτουν με το ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της «ΔιαΝΕΟσις», βρίσκονται ήδη σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφέρεια. 

Η προετοιμασία κάθε Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης επικεντρώνεται στην χαρτογράφηση των ειδικότερων ζητημάτων, για τα οποία απαιτείται εντατικότερος συντονισμός στον σχεδιασμό και την επιτάχυνση υλοποίησης, με βάση τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικότερα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε:

Στον πρώτο άξονα, βασικές υποδομές που αφορούν στην Αμαλιάδα και έχουν να κάνουν με την είσοδο και έξοδο της πόλης στο Νέο Αυτοκινητόδρομο, τον Περιφερειακό Δρόμο που θα συνδέει τη νέα Πατρών – Πύργου με την υφιστάμενη και την ολιστική αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Στο δεύτερο άξονα, υποδομές που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στον παραλιακό δρόμο που θα συνδέει το Δήμο με τους δύο όμορους Πηνειού και Πύργου, την ανάπτυξη της Κουρούτας μέσα από συγκεκριμένα έργα, αλλά και την ανάπτυξη του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου και σε μαρίνα σκαφών αναψυχής.

Για το ορεινό μέτωπο και τα δημοτικά διαμερίσματα, στην κορυφή τέθηκε η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και οι ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδας, η βελτίωση και σύνδεση του δρόμου Αμαλιάδας – Πηνείας με την «111» και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της λίμνης Φράγματος Πηνείου, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη και έγινε η πρώτη επίσκεψη των μελετητών στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia