FOLLOW US: facebook twitter

Σε τηλεκπαίδευση οι σπουδαστές των Σχολών του ΟΑΕΔ Πύργου

Ημερομηνία: 07-11-2023 | Συντάκτης:

-Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της «Πρωινής» για το κτιριακό πρόβλημα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης μπήκαν από χθες οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του πρώην ΟΑΕΔ στον Πύργο, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της «Πρωινής» για τις εξελίξεις σχετικά με το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης και τις Επαγγελματικές Σχολές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) στον Πύργο, στο 4ο χλμ επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», χθες το πρωί οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά από την Αρμόδια Διεύθυνση ότι τα μαθήματα θα διεξάγονται μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι νεωτέρας.

Όπως εύλογα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει, τα προβλήματα στατικής επάρκειας στο κτίριο δεν αφήνουν περιθώρια για συνέχιση των μαθημάτων, αφού η ακαταλληλότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών σε ένα έκτακτο φυσικό φαινόμενο (π.χ. σεισμός).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ισχύσει η ίδια απόφαση και για τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ, καθώς θα μπουν σε καθεστώς τηλεργασίας μέχρι να διαπιστωθεί αν το κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις για στέγαση και φιλοξενία ανθρώπων ή θα πρέπει να δρομολογηθεί η μεταστέγασή του σε άλλη κτιριακή εγκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τις Επαγγελματικές Σχολές η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χόρμοβα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος