FOLLOW US: facebook twitter

Σε συγκινητικό κλίμα το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Κυρού Γερμανού

Ημερομηνία: 18-02-2024 | Συντάκτης:

-Παρουσία πέντε Μητροπολιτών, του υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλου, τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών

Τις προσευχές τους ένωσαν το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Εκκλησία και εκατοντάδες πιστοί που δέχθηκαν τις ευχές και τις ευλογίες του για 41 χρόνια, για την μακαρία ανάπαυση του Μακαριστού Μητροπολίτου μας Γερμανού που εκοιμήθη, ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 21 Φεβρουαρίου του 2023. Το Μνημόσυνο τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης, αφού ο Ποιμενάρχης μας,  αφιέρωσε στον τόπο μας όλον του τον εκκλησιαστικό βίο, ενώ  η ταπεινότητά του στη μακρά διάρκεια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας είχε τεράστιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και πάντα στεκόταν φωτεινός φάρος στο πλευρό όλων των Ηλείων και κυρίως κάθε αδύναμου και άπορου πολίτη.

Το ετήσιο  Αρχιερατικό Μνημόσυνο του κυρού Γερμανού ετελέσθη από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο β’ με συμπροσευχόμενους τρεις ακόμα Μητροπολίτες. Τον Κορίνθου κ. Διονύσιο, Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ ΄ και  Κεφαληνίας κ. Δημήτριος καθώς και τον Επίσκοπο Σπάρτης κ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο. 

Μαζί τους προσευχήθηκαν τα αδέλφια του Κυρού Γερμανού  Ὀρφέας και ΄Ἀναστασία Παρασκευοπούλου, ο Ἀλέξιος Παρασκευόπουλος και  Ζωή χήρα Θεμιστοκλέους Παρασκευοπούλου καθώς και τα ανίψια του. Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο Ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ηλείας ταξίαρχος Γιώργος Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος της αεροπορίας,   ο αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Θεοδώρου και Δημήτρης Τζουανόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, η αν Δ/ντρια της Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλείων Αστυνομικών Γρηγόρης Κατσώλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

(Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος