FOLLOW US: facebook twitter

Εκδηλώσεις Δήμου Πηνειού: Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά

Ημερομηνία: 29-02-2024 | Συντάκτης:

Στη Γαστούνη η «σκυτάλη» των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πηνειού

Με γέλια και παιδικά χαμόγελα αναμένεται να γεμίσει η πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού έχει προγραμματιστεί μια σειρά παράλληλων δράσεων αφιερωμένες στα παιδιά που πρόκειται να μετατρέψουν την καρδιά της πόλης σε ένα μικρό πανηγύρι διασκέδασης και ξεφαντώματος.

Η πλατεία Ελευθερίας θα υποδεχθεί τα παιδιά στις 04:00 μ.μ. με μία πανδαισία μουσικής και χρωμάτων. Σε πρώτο πλάνο οι αποκριάτικοι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ, η επιβλητική παρουσία και τα πειράγματα των οποίων θα προσελκύσουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων ενώ θα χαρίσουν απλόχερα χαμόγελα. Την ίδια στιγμή χιλιάδες φυσαλίδες αναμένεται να αγκαλιάσουν την πλατεία και να τη μετατρέψουν σε ένα τεράστιο χώρο διασκέδασης και ξεφαντώματος· το Grande Show σαπουνόφουσκας θα δημιουργήσει ένα μοναδικό υπερθέαμα και θα ενισχύσει την εορταστική διάθεση.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν δράσεις που αφορούν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών· μαθητές και μαθήτριες θα παροτρυνθούν να εξωτερικεύσουν την αποκριάτικη διάθεσή τους μέσω του παιχνιδιού και της ζωγραφικής. Ειδικότερα, στην πλατεία πρόκειται να τους περιμένουν όλα τα απαραίτητα σύνεργα ζωγραφικής – πινέλα, χρώματα, επιφάνειες κλπ- προκειμένου να φιλοτεχνήσουν με αγάπη και φαντασία αποκριάτικες μάσκες. Οι παιδικές δημιουργίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τον στολισμό της πόλης.    

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο «ραντεβού» του Δήμου Πηνειού με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Τραγανό· λίγο μετά τις 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, η τελετή έναρξης του 27ου Τραγανέικου Καρναβαλιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος