FOLLOW US: facebook twitter

Σε πλήρη εξέλιξη οι καθαρισμοί στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό  Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 03-08-2023 | Συντάκτης:

   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού κατά μήκος των Ε.Ο. Πύργου – Πατρών και Πύργου Κυπαρισσίας, αλλά και σε αρκετά τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, για την πορεία και εξέλιξη των οποίων ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος διάφορες περιοχές και σημεία.

   Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης της πυκνής βλάστησης σε πρανή και ερείσματα εκατέρωθεν της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στην κεντρική και στις βοηθητικές οδούς, καθώς επίσης στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας.

Οι εργασίες, που έχουν ξεκινήσει από το προηγούμενο διάστημα, αφορούν στο τμήμα από το ύψος των Χανακίων έως και την είσοδο της πόλης, καθώς και την δυτική έξοδο προς Επιτάλιο. Περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε ο κ.Γιαννόπουλος, παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες, και ζήτησε από τους εργολάβους την προσεκτική και γρήγορη ολοκλήρωσή τους, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

«Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού σε όλη την Ηλεία, μέσω εργολαβιών τόσο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όσο και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Η περίοδος που επελέγη για την εκτέλεση τους, καθορίστηκε ουσιαστικά από τις καιρικές συνθήκες, καθώς μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχαμε βροχοπτώσεις, οι οποίες ευνόησαν την ανάπτυξη της βλάστησης.

Αν είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα, θα ήμασταν αναγκασμένοι να τους επαναλάβουμε. Κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς ήδη οι περιοχές που πρέπει να παρέμβουμε είναι πολλές και προχωράμε βάσει των αναγκών ανά περιοχή, και επιπλέον, δεν υπάρχουν ατελείωτοι πόροι γι’ αυτό. Όσον αφορά δε τους καθαρισμούς στην είσοδο του Πύργου, γίνονται αυτή την περίοδο προκειμένου ουσιαστικά να προετοιμάσουμε την περιοχή και για την έναρξη των φυτεύσεων πρασίνου – στο επόμενο χρονικό διάστημα  – στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου αναβάθμισης της εισόδου του Πύργου», εξήγησε ο κ.Γιαννόπουλος.

Τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων

    Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εικόνα και εντύπωση, είναι ο όγκος των σκουπιδιών (πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά κ.α) που “αποκαλύπτονται” μετά από κάθε καθαρισμό. «Η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν μας και πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλείται, δημιουργούνται και επικίνδυνες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.»,καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Καθαρισμοί σε όλη την Ηλεία

   Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, ακολούθως, επισκέφθηκε το τμήμα Λαστέικα – Άγιος Ιωάννης, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, με αυξημένη κίνηση λόγω και της έλευσης των επισκεπτών, καθώς οδηγεί σε παραθαλάσσιες περιοχές και οργανωμένες παραλίες. Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται σε αρκετές περιοχές, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ηλείας.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο τμήμα από Αμαλιάδα – Ρουπάκι και Αμαλιάδα – Σαβάλια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντίστοιχες εργασίες στο τμήμα της Επαρχιακής Οδού από Θολό προς Φιγαλεία και Επικούρειο Απόλλωνα.

   Με την ολοκλήρωσή τους στα παραπάνω τμήματα, οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Π.Ε Ηλείας, τόσο στο νότιο και ορεινό τμήμα, όσο και σε περιοχές του κάμπου και της βόρειας Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος