FOLLOW US: facebook twitter

Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της φονικής επίθεσης – Το προφίλ του 45χρονου

Ημερομηνία: 17-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σκηνές απόλυτου τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Πλας Σεντκλέρ, όπου έπεσαν νεκροί δύο Σουηδοί, λίγο πριν τη σέντρα της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Βέλγιο – Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο άνδρας που σκότωσε τους δύο Σουηδούς είχε αναρτήσει ένα βίαιο μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ένοπλος μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Ο ύποπτος τρομοκρατίας, έχει επίσημα ταυτοποιηθεί ως “Λασουέντ Αμπντεσλάμ” και πιστεύεται ότι είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος υπήκοος που ζει στον δήμο Schaerbeek των Βρυξελλών, ο οποίος ριζοσπαστικοποιήθηκε και μοιραζόταν την υποστήριξη του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο.

Κλειστές υπηρεσίες και τηλεργασία

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών σήμανε συναγερμό στις αρχές. Η βελγική πρωτεύουσα τέθηκε στο υψηλότατο επίπεδο συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, να ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία για λόγους ασφαλείας, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές, όπως και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Πηγή: documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot