FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος για τις μεγάλες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες

Ημερομηνία: 23-01-2024 | Συντάκτης:

Για άμεση ανταπόκριση της πολιτείας έκανε λόγο ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

Σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν από τις φονικές  πλημμύρες, που έπληξαν πριν από λίγες ημέρες την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε με αίτημά του αμέσως μετά τις καταστροφές, ο δήμαρχος Ανδριτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος και η σχετική απόφαση ελήφθη μέσα σε λίγα 24ωρα από το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να υπάρξουν  έγκαιρα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων.

Ο κ. Μπαλιούκος είχε συγκαλέσει  άμεσα το Σ.Τ.Ο. του δήμου στο Πλουτοχώρι, όπου προκλήθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές και υπήρξε απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εξάλλου  έκανε λόγο για άμεση αντίδραση της πολιτείας μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν πολλά σημεία του δήμου.

Ήδη  εκ μέρους του δήμου σε εξέλιξη βρίσκεται ο απαραίτητος σχεδιασμός που περιλαμβάνει  και τις προσλήψεις  του αναγκαίου έκτακτου προσωπικού, το οποίο  θα συμβάλλει  στις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών σε δρόμους, δίκτυα και άλλες υποδομές,  που προέκυψαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος