FOLLOW US: facebook twitter

Σε επιφυλακή για τον Covid-19: Κρούσματα, μάσκα και ταξιδιωτικές οδηγίες

Ημερομηνία: 29-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Μεγαλώνει η ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα στην Ελλάδα. Την ευρύτερη χρήση μάσκας προκρίνει η κυβέρνηση, η οποία «βλέπει» μόνο… εσωτερικό εχθρό.

Δύσκολος μήνας αποδείχθηκε ο Ιούλιος για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, καθώς παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, κάτι που προκλήθηκε από το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η νέα έξαρση του ιού μπορεί να είναι του ίδιου μεγέθους όπως σε άλλα κράτη, όμως προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό, ιδιαίτερα η αύξηση κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η διασπορά στα αστικά κέντρα επιβεβαιώνεται και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όπου καταγράφηκαν κυρίως «ορφανά» κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.227, ενώ έχουν καταγραφεί 202 θάνατοι.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιμένει να μην «βλέπει» σημαντικό πρόβλημα από το άνοιγμα του τουρισμού και, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες και όχι σε δικούς της χειρισμούς.

Το δήλωσε, άλλωστε, ξανά ο Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι… εσωτερικός και είναι ο «εφησυχασμός».

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου δείχνει να ανησυχεί και για τον λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επέκταση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στο να καταστήσει απαραίτητη τη μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων και εμπορικά καταστήματα, ακόμα και το ενδεχόμενο χρήσης στις εκκλησίες.

Εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για το τι θα γίνει με τα μεγάλα πανηγύρια του Αυγούστου.

Notam για Βουλγαρία-Ρουμανία

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή νέα οδηγία για όσους εισέρχονται στη χώρα από Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Με αρνητικό τεστ COVID 19 θα εισέρχονται στην Ελλάδα όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος