FOLLOW US: facebook twitter

Σε επαναλειτουργία και με αυστηρά μέτρα τα Οδοντιατρεία

Ημερομηνία: 05-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Οδηγίες για ασθενείς και γιατρούς από την Ομοσπονδία

-«Οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, τηρούμε αυξημένα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλ. Γαλανόπουλος

Κανονικά στα ιατρεία τους, επέστρεψαν και οι Οδοντίατροι της Ηλείας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ομοσπονδίας τους αλλά και του ΕΟΔΥ που περιλαμβάνουν μια σειρά αυστηρών μέτρων προστασίας και προφύλαξης τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους οδοντιάτρους.

«Οι οδοντίατροι της Ηλείας πλέον επιστρέφουν στα ιατρεία τους και στην πλήρη εκτέλεση των θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων» επισήμανε ο κ. Αλέκος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, τονίζοντας ότι πάντα κρατούσαν αυξημένα πρωτόκολλα αποστείρωσης- απολύμανσης της έδρας, των εργαλείων και του χώρου τους και στη μετά κορονοϊό εποχή έχουν προσθέσει ακόμα κάποια μέτρα προφύλαξης και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του ΕΟΔΥ. «Οι πολίτες της Ηλείας θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να προσέρχονται στους οδοντιάτρους τους για τη φροντίδα της στοματικής τους υγείας που είναι ο καθρέπτης της συνολικής υγείας τους».

Όπως είπε, οι οδηγίες της Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι τα ραντεβού πρέπει να είναι τουλάχιστον ανά μία ώρα και η οδηγία αυτή θα πρέπει να τηρείται αυστηρά.

Μάλιστα ο ασθενής θα ερωτάται τηλεφωνικά πριν από το ραντεβού:

1) αν έχει κάνει πρόσφατα εξέταση για κοροναϊό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα

2) αν βρίσκεται σε καραντίνα ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του και αν ναι, πριν από πόσο χρονικό διάστημα και

3) αν έχει τις τελευταίες τρεις μέρες κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο ή φαρυγγαλγία.

Οι οδηγίες αναφέρουν πως αν απαντηθεί ναι σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε το ραντεβού στον οδοντίατρο μετακινείται για μετά από δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Επίσης, η είσοδος στο οδοντιατρείο θα γίνεται χωρίς συνοδό, με εξαίρεση τα μικρά παιδιά όπου θα επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός, ενώ είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα μίας χρήσης όταν εισέρχονται στο χώρο αναμονής και να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό.

Παράλληλα πρέπει να αποφεύγεται ο χαιρετισμός με σωματική επαφή.

Τα ραντεβού στα οδοντιατρεία θα είναι αραιά και έπειτα από κάθε ασθενή θα γίνεται σχολαστική απολύμανση σε όλες τις επιφάνειες του οδοντιατρείου.

Ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιεί όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, ποδονάρια) ανάλογα με την οδοντιατρική πράξη και θα τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης για τη μη διασπορά του ιού προς όφελος των ασθενών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος