FOLLOW US: facebook twitter

Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Πηνειού: «Έχουμε πληγεί περισσότερο απ’ όλους στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Σύσκεψη σήμερα Α. Μαρίνου με αντιπεριφερειάρχη, Γενική Δ/ντρια Δημοσίας Υγείας και Περιφερειακούς Συμβούλους

Ο Δήμος Πηνειού με αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητας και χωρίς εφησυχασμό παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού και όπως επισημαίνει με σχετικό δελτίο τύπου, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)και  έχει πάρει όλα τα αναγκαία και ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των πολιτών.

Κατά συνέπεια, εκτιμώντας την αγωνία των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και με κριτήριο ότι η προστασία των παιδιών είναι πρώτη προτεραιότητα, προχώρησαν στην απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου Πηνειού καθώς και στο Κλειστό Γυμναστήριο και στα κτίρια του δήμου. Επίσης έχουν κλείσει προληπτικά οι αθλητικοί χώροι, τα ΚΑΠΗ, τα σχολεία, έχει ανασταλεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών αλλά και οι εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, ο Δήμος Πηνειού είναι ο Δήμος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους Δήμους του Νομού Ηλείας όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, προέρχονται από τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πηνειού. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται μια τιτάνια προσπάθεια από τον Δήμαρχο Πηνειού και τη Δημοτική Αρχή  για την προστασία των πολιτών, την ενημέρωση, τη πρόληψη   και την γενικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, σήμερα στις 10:00 π.μ. ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στη Γαστούνη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, την συντοπίτισσα Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ηλείας με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης».

Πέρα από τις γνωστές οδηγίες πρόληψης και προφύλαξης, ο Δήμος τονίζει ότι για την περιοχή, πέρα από τον ΕΟΔΥ μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας στα τηλ. 6944344403 και 6937251264.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος