FOLLOW US: facebook twitter

Σε αντιπυρική ετοιμότητα ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Ημερομηνία: 10-07-2024 | Συντάκτης:

Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σε αντιπυρική επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και του αυξημένου κινδύνου- κατηγορίας 4- εκδήλωσης πυρκαγιάς. Μάλιστα, αύριο, στις 10 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ), στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων (πρώην Μαθητική Εστία) προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για μια σειρά σοβαρών θεμάτων που άπτονται της αντιπυρικής προστασίας και προφύλαξης της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Συγκεκριμένα θα αποφασιστεί ο καθαρισμός χώρων (Δημοτικών, Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ιδιωτικών κλπ χώρων) μετά από εισήγηση της Πολιτιστικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας ενώ θα γίνει και οργάνωση Πυροφυλακίων και περιπόλων κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιου Καρνάρου- ΔΕ Σκιλούντος, κ. Μικέλη ΔΕ Αλιφείρας και κ. Γεωργακόπουλου για τη ΔΕ Ανδρίτσαινας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η αντιδήμαρχος Αθανασία Κουσκουρή, θα εισηγηθεί σχέδιο προστασίας δημοτών με κινητικά προβλήματα, προβλήματα παραπληγίας και τόπου φιλοξενίας τους σε περίπτωση πυρκαγιάς ενώ οι αντιδήμαρχοι Ύδρευσης κ. Δάγκαρης- ΔΕ Σκιλούντος και κ. Γεωργακόπουλος ΔΕ Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας, θα παρουσιάσουν τους χώρους πλήρωσης με νερό των οχημάτων που συμμετέχουν στην πυρόσβεση, προκειμένου να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που θα ακολουθηθεί.

Ακόμα θα συζητηθούν οι χώροι φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φιλοξενίας τους σε ασφαλή χώρο ενώ θα γίνει και καταγραφή των κατοικιών- αγροικιών εκτός οικισμού που κατοικούνται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot