FOLLOW US: facebook twitter

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι Συνταξιούχοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 07-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία
-«Μας προετοιμάζουν για νέες περικοπές στις συντάξεις»δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου Π. Γιάνναρος

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι συνταξιούχοι εν όψει των δικαστικών αποφάσεων που αναμένονται τον Σεπτέμβριο για τα αναδρομικά που διεκδικούν από μνημονιακές περικοπές, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον 13ο και τον 14ο μισθό  στο Δημόσιο αξιολογείται ως προάγγελος δυσάρεστων εξελίξεων.

Ήδη τα σωματεία των συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις το φθινόπωρο και κάνουν λόγο για σκόπιμες διαρροές περί «χρυσών» συντάξεων, οι οποίες συμβάλλουν στο να καλλιεργηθεί έδαφος για νέες περικοπές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου& Περιχώρων, Παναγιώτης Γιάνναρος μιλώντας στην «Πρωινή» επισήμανε ότι ο αγώνας και η προσπάθεια για την αποκατάσταση των συντάξεων θα συνεχιστεί, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για τις δικαστικές αποφάσεις.

«Έχουμε ξανατονίσει ότι με δικαστικές αποφάσεις δεν κερδίσαμε τίποτε. Πάντα εις βάρος μας είναι, όπως και με τις απεργίες. Όλο αυτό δημιουργήθηκε από μεγάλα δικηγορικά γραφεία για λόγους πελατειακούς. Πριν από τις εκλογές είχαμε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να μας επιστρέψει τα αναδρομικά χωρίς δικαστήρια και μας είπε –προεκλογικά βέβαια- ότι το βλέπει θετικά.  Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας έκοψαν, διότι μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε», τόνισε.

Σχετικά με την αποκάλυψη ότι υπάρχουν υπέρογκες συντάξεις και ότι ακόμα και σήμερα οι συνταξιούχοι απολαμβάνουν ικανοποιητικά ποσά, ο κ. Γιάνναρος επισήμανε ότι πρόκειται για μύθους που διακινούνται εκ του πονηρού.

«Το 70% των συνταξιούχων παίρνουν κάτω από 700 ευρώ. Βρήκαν πέντε-έξι συντάξεις μεγάλες και το έκαναν σημαία για να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες περικοπές. Το κράτος δεν έπεσε έξω από τις συντάξεις και τους μισθούς. Είχαμε 63 δις ευρώ αποθεματικά και τα πήραν και τα έδωσαν στις τράπεζες. Ήδη η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει τις επικουρικές για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και θα ακολουθήσουν και οι κύριες συντάξεις. Περιμένουμε να μας κοινοποιήσουν την απόφαση για την προσωπική διαφορά, κάτι που σημαίνει επανυπολογισμός των συντάξεων προς τα κάτω φυσικά», εξήγησε στην «Πρωινή» ο κ. Γιάνναρος και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους για εγρήγορση και συσπείρωση.

«Επειδή βλέπουμε ότι όλη η δημόσια συζήτηση οδηγεί σε νέες περικοπές των συντάξεων, καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Από Σεπτέμβριο θα συνεδριάσουμε και σε επίπεδο ομοσπονδίας για να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα χαρίσουμε τους κόπους μιας ζωής και θα είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε αυτά που με ιδρώτα και σκληρούς αγώνες κατέκτησε ο λαός», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος